Nye udstillinger på Østsjællands Museum

Onsdag 10. juni 2020 kl. 08:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nye udstillinger på Østsjællands Museum
Nye udstillinger på Østsjællands Museum
Østsjællands Museum: I kølvandet på coronakrisen har Østsjællands Museum genåbnet sine nye udstillinger på Rådhusvej 2 i Faxe. Men det bliver slet ikke som før. Museet rummer to nye særudstillinger.

Den største og mest aktuelle særudstilling arbejder med temaet: Krigen og Klimakrisen. I maj måned 2020 var der 75-års jubilæum for befrielsen og 2. Verdenskrig var måske den største globale krise vi har oplevet i nyere historie?

Udstillingen rejser spørgsmålene for hvordan vores egnsfolk oplevede krigen og hvordan er globale kriser kommet tæt på vores hverdag. Et meget aktuelt tema med den coronakrise, som hele verden lige nu er tilskuer til.

- I forbindelse med kriser oplever vi forandringer der kan ændre vores syn på livet, os selv og samfundet. En situation som mange måske nikker genkendende til for tiden, siger Berit Stage, museumsinspektør på Østsjællands Museum og som står for udstillingen.

- Med afsæt i egnsfolk fra Faxe og Stevns områderne formidles det liv og de valg menneskene har måtte gennemleve for at overleve, slutter Berit Stage.
Udstillingen åbnede den 8. juni.

De bedste Fossiler har fået ny plads.

DinosaurLiv har i 2020 indtager Geomuseum Faxe og de bedste fossiler har derfor fundet en ny plads på Rådhusvej 2 under særudstillingen: Fossiljægerens Skatkammer.

Her fremvises de bedste fund fra Faxe og Stevns. Det bliver en attraktiv oplevelse for alle, der vil forundres over det dyreliv der var i vandene over Danmark for 66-63 millioner år siden.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Y’s Men endelig i gang igen efter Corona-pause
- RØNNEDE: Anholdt efter indbrud
- Sejre og nederlag til Faxe
- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst