Mindre forbrug på daginstitutionerne bliver til bedre normeringer

Fredag 29. maj 2020 kl. 12:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Mindre forbrug på daginstitutionerne bliver til bedre normeringer
Mindre forbrug på daginstitutionerne bliver til bedre normeringer
Henrik Friis
Medlem af Byrådet for Socialistisk Folkeparti


Jeg har på vegne af SF ytret kritik af, at der i Faxe Kommunes regnskab for 2019 fremstår et mindre forbrug på daginstitutionerne på 6,5 mill. kr.
Derfor havde jeg anmodet om at få sagen rejst i Børne & Læringsudvalget, hvor vi fik mulighed for at belyse emnet på gårsdagens møde.
Det er nu bekræftet helt korrekt, at der sidste år er omtalte mindre forbrug, som immervæk udgør mere end 8% af det samlede budget på daginstitutionsområdet. Det er derimod ikke præcist, hvad der fremgår af bemærkningerne til regnskabet, at begrundelsen var tilbageholdenhed og ikke nyansættelser for de ekstra midler. Der er rent faktisk tilført daginstitutionsområdet godt 30 årsværk. Ikke alt igennem fastansættelser, men der er kommet væsentlig mere personale, hvilket jeg så absolut med glæde udtrykker anerkendelse af.
Personalenormeringerne er fortsat ikke oppe på kommunens måltal, opstillet for år tilbage.
På baggrund af min rejste sag, besluttede udvalget i går at udtrykke tydelig forventning om, at dagtilbudsområdet i 2020 bruger deres budget fuldt ud. Dette skal yderligere være incl. de ekstra ca. 3 mill., som Faxe Kommune er blevet stillet i udsigt fra staten til opnormeringer. Forudsætningen for at modtage disse ekstra midler er, at vi som kommune først bruger vores lønbudgetramme. Udvalget udtrykte samtidig målsætning om, at andelen af pædagoguddannet personale kommer op på 60%.
I SF argumenterer vi fortsat for minimumsnormeringer. Derfor er jeg selvsagt meget glad for beslutningen i Børn & Læring. Vi er ikke mål, men dette er endnu et meget vigtigt skridt i den rigtige retning. Og nu kan børn, forældre og medarbejdere glæde sig til, at der kommer endnu mere pædagogisk personale i daginstitutioner. YES !!!


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Skriget
- Lokale skal byde på opgaver på Femern
- Farlig følelse af Faxe
- Den gode hyrde
- E-sport i HTT??!!
- Trafikal infrastruktur - et spørgsmål om byudvikling
- Østbanen renoveres måske ikke
- Magtfuldkommenhed og rønnebær
- Vi vil indbyde til borgermøde om solceller
- Tunnelanlæg i Karise - tanker om magtfuldkommenhed
- Miljøstyrelsen går soleklart imod byrådsmedlemmernes beslutning
- Omfattende analyse af folkeskolen er nødvendig
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst