Kongeborgens Hemmelighed - ny ungdomskrimi fra Faxe-tvillingerne Michael og Martin

Onsdag 3. juni 2020 kl. 09:31

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Vi er så heldige at vi er opvokset i en tid hvor forældrene læste for deres børn, siger Michael (nærmest) og Martin

Martin og Michael Rasmussen er tvillinger, hvilket man ikke er i tvivl om når man møder dem. De er født på Faxe Sygehus for 45 år siden, og opvokset på Vesterskovvej lidt uden for Faxe. De har lavet rigtig mange ting sammen - herunder også skrevet bøger sammen.

- Vi er så heldige at vi er opvokset i en tid hvor forældrene læste masser af bøger for deres børn, så bøgernes verden, de gode fortællinger, har altid fulgt os, fortæller Michael og Martin.

Og i 2011 fik Michael den idé at det kunne være sjovt hvis de skrev en børnebog sammen. De begyndte derfor at skrive små historier, og langsomt blev der opbygget en god historie, der primært byggede på oplevelser på en fælles ferie i Sverige i 2010.

Det blev til historien om Gilpus. Den første historie om Gilpus og hans spændende oplevelser. Senere fulgte yderligere to bøger om Gilpus - og en enkelt julehistorie.
- Og endnu en bog om Gilpus er næsten færdig, ligesom der helt sikkert også kommer endnu en julehistorie om Gilpus, fortæller brødrene Rasmussen.

Bøgerne om Gilpus henvender sig til små børn. Det er rigtig hyggelige bøger som man kan læse højt for sine børn, mens man kigger på billederne - og når børnene er blevet lidt større, kan de selv læse bøgerne om Gilpus.

Ungdomskrimi

Lige nu er Martin og Michael aktuelle med en ungdomskrimi der henvender sig til børn og unge over 11 år. „Kongeborgens hemmelighed” hedder den.

Den handler om Københavnerteenagerne Milas og Conrad der tager på camping med Conrads forældre og lillesøster. De to venner besøger deres nye ven Carl-Christian, som bor langt ude på landet nær campingområdet.

Carl-Christians forældre har en feriegæst boende, og et spændende mysterie i forhold til gæsten opstår...

„Kongeborgens hemmelighed” er en e-bog der kan læses og købes på flere streamingtjenester, bl.a. Saxo. Nemmeste måde at finde den, og i øvrigt også bøgerne om Gilpus på, er ved at google titlen.

Sådan arbejder de

Som nævnt indledningsvis har de to brødre fulgt hinanden altid - og faktisk bor de nærmest dør om dør i Lindegårdsparken i Faxe, så det er nemt at mødes, når der skal arbejdes på en ny bog.

Indledningsvist snakker de rigtig meget om hvad bogen skal handle om, og når det er på plads begynder skriveprocessen. Der snakkes og der skrives. Der læses højt og der diskuteres.

- Vi bruger rigtig meget tid på det. Vi mødes stort set hver dag, og tit oplever vi at når vi lige har siddet og arbejdet - og er gået hver til sit - får en af os en idé. Og så ringer vi da lige til hinanden, siger Martin og Michael.

- Vi har taget kurser i grundlæggende skriveteknik, men vi synes egentligt at det er glæden ved at skrive sammen, der udvikler os bedst, fortæller brødrene.
Og så tilføjer de at de faktisk arbejder på endnu en ungdomskrimi - en fortsættelse af „Kongeborgens hemmelighed”.

Fortiden

Martin og Michael gik på Faxe gamle skole til og med 9. klasse og gik herefter på handelsskole. Bagefter kom de i lære i butik,men det var ikke rigtigt noget for dem, fandt de ud af - så de stoppede, og aftjente i stedet deres værnepligt på kasernen i Skive.

Efterfølgende blev det til nogle år på Junckers i Køge og Michael blev uddannet murer og bygningskonstruktør.

De seneste mange år har Michael arbejdet som operatør på Royal Unibrew og Martin på Haribo - også som operatør.

Du kan nemt finder Martin og Michaels bøger ved at google dem, men du kan også læse om bøgerne på facebook.com/martinmichaelboeger

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
- Veras Verden fejrer 1 års fødselsdag i weekenden
- Hils på Linse Kessler i Boghuset i Faxe
- Torvedag i Haslev på lørdag
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst