Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab

Onsdag 27. maj 2020 kl. 10:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Musikskole - faglighed, udvikling, fællesskab
Foto fra Faxe Musikskoles jubilæum sidste år

Så er det tid til tilmelding i Faxe Musikskole. Bedst før 1. juni. Senere også muligt, du kan blot ikke være sikker på en plads.

Faxe Musikskoles tilbud er mangfoldige, og undervisningen tilbydes til børn og unge mellem 0 og 25 år.

I Faxe Musikskole er der plads til alle. Dels de børn og unge, som synes musik bare er dejligt, og gerne vil kunne spille et instrument eller synge - dels de unge, som godt kunne tænke sig at udvikle deres evner med henblik på en videregående uddannelse indenfor musikken.

Desuden er der en stor afdeling med rytmik for børn og forældre sammen, samt flere faste bands, orkestre og kor for såvel begyndere som øvede og videregående.

Det giver god mening, en god portion selvtillid og dermed ofte psykisk overskud, at kunne spille et instrument eller beherske sin stemme. I undervisningen tages der altid udgangspunkt i det enkelte barns færdigheder, og derfra lægges et så højt fagligt niveau som muligt, med barnets egen indsats som omdrejningspunkt - det er nemlig bedst med daglig kontakt med sit instrument eller stemme, hvis man gerne vil udvikle sig.

Faxe Musikskole arbejder hele tiden på, at udvikle samarbejde og musikalsk fællesskab blandt elever og lærere. Derfor er der, udover den traditionelle soloundervisning, mulighed for, at nogle elever kan gå til instrumentundervisning på hold á 3 elever. På den måde får eleven mere undervisningstid og samtidig mere musikalsk fællesskab med andre.

- Hvis der er elever nok til et hold på din skole, f.eks. guitar, kan vi oprette det på skolen. Der skal være mindst 5 elever, fortæller musikskoleleder Svend Pedersen.

Koncerter og events - alle får et tilbud om at være med

I løbet af året afholder musikskolen en lang række koncerter og caféer, samt en stor FM Festival. Koncerterne og Festival finder som oftest sted i musikskolens to centre: Præstevænget 23, Haslev, og Gl. Strandvej 12, Faxe (Rolloskolen).

Derudover tilbydes alle instrumentelever og sangelever en del fællestid med andre i løbet af året, såsom fælles musikuger og kirkekoncerter.

Musikskolen afholder desuden en række JAMS for eleverne.

Veluddannet fagpersonale

Undervisningen bliver varetaget af musikskolens lærere, som er højt uddannede indenfor deres område. De kombinerer ofte deres job som professionelle og ansvarlige undervisere på musikskolen, med et liv som professionelle musikere. En kombination, som skaber inspiration begge veje rundt, og smitter af på eleverne.

- Faxe Musikskole og folkeskolerne samarbejder i øvrigt på en række områder, bl.a. har vi kompagnon-undervisning, hvilket betyder, at alle 2. klasser i kommunen har to musiklærere, én fra folkeskolen og én fra musikskolen. Vi har desuden en stor sang/kor dag i løbet af året for 3. og 4. klasse, fortæller Svend Pedersen.

Udover dette er der forskellige tilbud som Linie/profil, Blæserklasse, udvidet kompagnon, beat­matic m.m. Samarbejdet har gennem årene udmøntet sig i et godt fællesskab folkeskolens og musikskolens lærere imellem, bl.a. med fælles inspirationsdage.

Book et online møde

Hvis du kunne tænke dig et personligt tlf/face time møde med nogen af musikskolens medarbejdere FØR du tilmelder, er du meget velkommen. Mobilnumre finder du på hjemmesiden.

Du er velkommen til at skrive til musikskolen@faxekommune.dk eller ringe på tlf. 56 20 38 20 mandag til torsdag 10-11 og 13-15.

Du kan læse og se meget mere om Faxe Musikskole på hjemmesiden faxemusikskole.dk. - her kan du også tilmelde dig. Facebook: Faxe Musikskole.

Om musikskolen

Du kan udvikle dine evner og der er plads til alle
Rytmik for børn og forældre
Instrument og sang undervisning, solo eller på små hold
Udgangspunkt i det enkelte barns færdigheder
Højt fagligt niveau med barnets egen indsats som omdrejningspunkt
Fælles musikalsk udvikling – bands, koncerter, events
Instrumentfag på din hjemskole hvis I kan lave et hold…
Professionelle og engagerede lærere
Godt miljø og fine faglokaler

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politiet efterlyser fortsat Frederik Dal Hansen
- Hvem skal have årets handicappris?
- Haslev: God snak om trafikkultur
- Har ikke tabt en hjemmekamp i næsten to år
- Nu er man gået i gang med Viften 2 i Haslev
- Per Nøddebo er blevet guvernør i Rotary Sjælland
- Den allerførste translokation på FGU i Faxe
- Sommertennis og landsholdsspillere i Haslev
- De blå Haslevspejdere har været på Sommerspejd
- Massage og wellness på den skønne naturlejrplads
- Y’s Men endelig i gang igen efter Corona-pause
- RØNNEDE: Anholdt efter indbrud
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst