Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur

Onsdag 20. maj 2020 kl. 09:04

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
El-Ladcykel, med udvidet stel til bla. kørestol, lavet af Nordens Batteriservice Sorø

Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
Det er sådan en postcykel som Nordens Batteriservice har ombygget - så Jan kan tage sin mor med på en tur...
Haslev: Fascinationen af alt, der kan transportere mennesket, andre væsner, gods og guld til vands til land og i luften ligger dybt i mig. Så her er endnu et lille skriv om dette emne.

Min mor er tæt på 94 år. Hun ønsker sig en Ipad, så hun kan se os lidt på nærmere hold i disse onde Corona-tider. Hun bor på et plejecenter nord for Limfjorden. Det er godt nok langt fra ’Djævleøen’ (Sjælland), men jeg måtte derop. Også selvom samværet foregik i flere meters afstand fra græsplænen til hendes altan på 1.etage.

Det er vilkårene for besøg i fase 1. Hun følger udviklingen nøje på tv og i aviser. Hun er skarp, har mange års erfaring og holder ud. Jeg synes hun tilhører ældrestyrken. Ikke byrden. Besøget var en succes med sol, blå himmel, snakke om fortid, nutid og fremtid - og luftkys til farvel. Jeg kørte alene i min bil tilbage til Haslev. Hvorfor tog jeg dog ikke toget? Så kunne jeg slappe af imens.

Næste gang skal hun altså ud af sit ’fængsel’. Jeg cykler derop via Odden-Århus på en el-cykel med lad og lænestol - og så får jeg min fantastiske mor ud i det fri. Det fortjener hun. Vi holder lidt afstand og spritten er med. Altså håndspritten.

Så køber jeg hende en stor is, som hun kan nyde, mens jeg cykler derudaf med hende på ladet. Det vil blive et dejligt syn. Deroppe i Nordjylland vil man nok tage sig til hovedet og spørge: hva’ war dæ??? - eller måske lette på hatten og sige ’Jamen, goddag fru Jakobsen. Tillykke med Deres nye køretøj. Og endda med chauffør!”

I denne underlige tid sker der mange skræmmende ting. Folk bliver kørt over at et godstog (bliver alvorligt syge), forlader livet på jorden (dør) eller bliver kørt ud på et sidespor, fordi deres virksomhed fuldstændig taber pusten (går konkurs).

Det er jo ganske forfærdeligt og en helt igennem uvirkelig virkelighed, vi befinder os i. I krisetider sker der også det, at folk står sammen, finder på nye idéer, synger sange sammen, holder sammen - og lige nu gør de det hver for sig. Med afstand og håndsprit. Det er bare mærkeligt.

Jeg tænker på fremtiden - herunder fremtidens transport. Kører hver dag på motorvejen mod Solrød for at hente mine passagerer. Kun megen lidt trafik i denne tid. Måske er det fremtiden? Jeg ved det ikke, men kunne bestemt ønske en bedre og anden form for transport. Før Corona-krisen var Sydmotorvejen i nordgående retning rent ud sagt et helvede af tæt trafik. Det er ikke en bæredygtig fremtid.

Corona-hilsen med håb, visioner og handling.

Indlæg af: Jan Ivar ’Speedy Gonz’ales Jakobsen. Haslevit siden 1975. Jeg går ind for genbrug, herunder gamle busser og postcykler.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst