Paraplyen genåbner - men forsigtigt...

Torsdag 7. maj 2020 kl. 11:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Paraplyen genåbner - men forsigtigt...
Anette Hougaard glæder sig til genåbningen på mandag

Café Paraplyen på Vestergade i Haslev har været lukket på grund af Corona, men på mandag åbner den igen - dog ikke helt som den plejer

Normalt kan man købe et godt måltid mad, og nyde det i selskab med andre, men det bliver der ikke tale om her ved genåbningen. Nu må man „nøjes” med en kop kaffe og samværet med andre. Og netop samværet, er jo det væsentlige i netop Café Paraplyen.

Men det bliver dog heller ikke som det plejer at være. Sofagrupperne må ikke benyttes. Man må kun sidde ved spisebordene, og her er hver anden stol fjernet, så man sikrer den rette afstand mellem gæsterne.

Desuden lukkes døren mellem det to rum. Så vil man sidde i det lille lokale går man ind ad hoveddøren ud mod Vestergade. Vil man sidde i det store rum, så går man ind ad døren i gården. Man kan naturligvis også sidde på terrassen i gården, men her gælder afstandskravene naturligvis også.

Dertil kommer naturligvis at man spritter hænder når man kommer og går, ligesom personalet afspritter hver enkelt plads når den forlades - og så benyttes der i øvrigt udelukkende engangsservice. Der bør nok også nævnes, at man bliver siddende på den plads man har „fået tildelt” - man må altså ikke gå rundt mellem hinanden - men snakke med hinanden, det må man rigtig gerne...

Der er også begrænsninger på åbningstiden. Der er nu åbent fra kl. 9 til 11. Her kan man købe en kop kaffe og lidt morgenmad. Herefter lukkes der - og der gøres rent. Der vil så igen bære åbent mellem kl. 13 og 15, hvor man kan købe en kop kaffe - og er man heldig, er der måske en småkage til.

Servering af mad bliver der ikke tale om, men mad ud af huset og take-away fortsætter dog som tidligere.

- Det er bare så dejligt at komme i gang igen, siger Anette Hougaard, der er leder af Paraplyen - for vi har virkelig savnet alle de mennesker der plejer at komme her.

Paraplyen tilbyder også økonomisk og juridisk rådgivning. Før Corona foregik det ansigt til ansigt i Paraplyens mødelokale, men under nedlukningen er det foregået via telefon, og sådan kommer det til at foregå i nogen tid endnu, fortæller Anette Hougaard.

Af Torkild Svane Kraft© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Slåskamp på Vinkældertorvet
- Find en nisse og tag den med hjem i varmen
- Eventyr og musik gik hånd i hånd
- Flugtbilist varetægtsfængslet
- Spejdere sælger juletræer
- Spejderne sælger juletræer
- Så fik museet et navn: Kulturmuseum Øst
- Haslev: Allerede et kvarter før klokken slog 12, var der 15-20 mennesker i kø, med behørig corona-afstand, da Folkekirkens Nødhjælp åbnede sin ny
- Besøgstjenesten har akut brug for din hjælp...
- Noah fra Orup på vej til tops i motorsporten
- Tomas Zawadzki sætter gang i julestemningen
- Kunst hjælper i K/G-landet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst