Godt at være i skole igen - fik hurtigt hjemmekuller

Mandag 13. april 2020 kl. 08:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Godt at være i skole igen  - fik hurtigt hjemmekuller
Billedet snyder lidt - der ER pæn afstand mellem 2. HF’erne der har fået lov at komme i skole igen...

Der plejer at summe af liv på VUC i Faxe. Masser af mennesker der er i gang med at uddanne sig. Men sådan er det ikke lige for tiden. Der er stille de fleste steder i den store skolebygning.

Men i et par lokaler kan man høre at der sker noget. Det er 2. HF’erne der har fået lov til at komme i skole, så de bedre kan forberede sig til den kommende afgangseksamen.

Normalt skal HF’erne til eksamen i samtlige fag, men på grund af Corona, slipper de i år med at komme til eksamen i halvdelen af fagene, men til gengæld skal de til evalueringssamtaler i de fag de ikke skal til eksamen i.

Det var midt i marts måned alle blev sendt hjem, men ret hurtigt fik VUC gang i den virtuelle undervisning - altså hvor hver enkelt elev fulgte undervisningen hjemme hos sig selv via computeren.

Der var lidt indkøringsproblemer, fortæller nogle af eleverne. Blandt andet manglede man licenser til de programmer man bruger, så loggede man ikke på systemet, lige så snart det åbnede, kunne man slet ikke komme på, og dermed ikke modtage undervisning.

Men heldigvis blev det problem hurtigt løst, så alle kunne få undervisning.
Blandt 2. HF’erne er der lidt delte meninger om fordele og ulemper ved den virtuelle undervisning. Nogle kan lide det, andre absolut ikke.

Lærerne Randi Lysgaard, der bla. underviser i psykologi, og Miriam Henriksson, der underviser i billedkunst, har den samme opfattelse. De fortæller at nogle elever „voksede” ved at modtage virtuel undervisning. De syntes det var godt at kunne sidde i fuldstændig ro og koncentrere sig, mens andre absolut ikke oplevede fremgang.

- De først dage var det meget fedt at få undervisning derhjemme, men så fik jeg hurtigt hjemmekuller, og følte mig ensom, siger Tue fra 2. HF. Jeg savnede fællesskabet og samværet med de andre i undervisningen og ikke mindst samværet i pauserne over en kop kaffe.

Vejledning er bedst ansigt til ansigt

Det kan lærer Ebbe Huger, der underviser i engelsk, matematik og filosofi, nikke genkendende til. Selv om den virtuelle undervisning hurtigt kom til at fungere godt, har han savnet den tætte kontakt til eleverne.

- Via en skærm kan man ikke føle om eleverne nu er helt med i det man fortæller. Her skal man have eleverne foran sig, for så er det meget nemmere at „mærke” om de er helt med, siger han.

Det ikke at kunne sidde foran eleverne, har Randi Lysgaard også fundet svært, ikke mindst når det gjaldt de elever der skulle lave den store SSO- opgave (Stor Skriftlig Opgave) i psykologi.

- Det er meget anderledes at skulle vejlede virtuelt. Sparringen og støtten som eleverne har fået i år, er altså ikke den samme som alle andre har fået, siger hun.
Nogle fag kan man sagtens forestille sig foregår via en computer, mens det kan være lidt sværere at se hvordan man kan undervise i billedkunst via en computer.

Men det kan sagtens lade sig gøre, fortæller Miriam Henriksson. Læreren skal bare være lidt ekstra kreativ, men det at være kreativ hører selvfølgelig også til netop faget billedkunst.

Normalt har hun og eleverne et stort billedkunstlokale til rådighed - plus alle de materialer der er nødvendige, men når man skal lave noget kunst derhjemme, har man jo ikke ubegrænsede mængder af papir, lærred, farver, ler osv. liggende.

Men det problem løste alle forbilledligt - så der blev lavet skulpturer af bl.a. trylledej, skrald, sølvpapir, neglegel, og træ og bark fundet i skoven.

Men nu går snakken med lærerne og eleverne ikke længere. Der skal gøres rent i de lokaler 2. HF’erne bruger. Igen, igen må man sige, for der gøres rent og sprittes af tre gange dagligt fortæller René Bugge Bertramsen, der er uddannelseschef på VUC i Faxe.

Man gør med andre ord alt hvad man kan, for at sikre at eventuel smitte ikke spredes. Foruden den grundige rengøring er der også kun 6-7 elever i hvert lokale, og enkelte elever undervises fortsat hjemme.

Når deres eksamen er i hus, er der ingen festligholdelse, ingen gallefest, ingen højtidelig overrækkelse af eksamensbeviser, og det ærgrer René Bugge Bertramsen og lærerne - men sådan er det i disse tider...

Lokale håndværkere

Mens VUC har været affolket for studerende, har man benyttet lejligheden til istandsættelse.

René Bugge Bertramsen fortæller, at der blandt andet er lavet gulve, der er blevet malet, og lavet VVS-arbejde - alt sammen udført af lokale håndværkere.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vigtigt med en mandegruppe
- Østskolen får ny skoleder
- Superhelte og skurke indtager kirken
- Klinik Hindborg nu i større og flotte lokaler
- Benny fra Olsen Banden styrer jubilæumskøen
- Donationer muliggør en Gapahuk på Svalebækgård
- Gratis vaccination mod influenza og lungebetændelse til alle over 65 år
- Haslev Torvedag aflyst
- Mogens Lykketoft holder foredrag i Haslev
- Hr. Skæg, Onkel Reje, Motor Mille og Valdemar fra Terslev
- Fællesskab, venner og gode oplevelser i 60 år
- Foredrag og musikudgivelse
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst