Økonomi og frugtsalat

Tirsdag 5. maj 2020 kl. 10:11

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Økonomi og frugtsalat
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Gruppeformand, DF, Faxe Byråd
Prins Buris Vej 19
4653 Karise


Det frarådes ofte at blande æbler og pærer, men Finn Hansen, (S), formår i et indlæg d. 4-5-2020, at blande både disse to, og adskillige andre frugter!

Den beskedne skattelettelse i 2019 har naturligvis ingen forbindelse med de øjeblikkelige økonomiske vanskeligheder, hvilket samtlige byrådspolitikere må formodes at være bevidste om. Servicerammen var som bekendt nået, og der blev ikke taget midler fra andre områder til finansieringen, der var alene tale om at borgerne fik lov at beholde en smule af deres egne penge.

At politikerne først sent på året informeres om at budgetterne ikke holder er ganske rigtigt et problem, for man kan ikke fra politisk hold reagere på et problem, før man gøres opmærksom på eksistensen af det, dette gælder for alle, både rød og blå blok. For at minimere risikoen for gentagelser lægges der nu op til at hvor der hidtil er lavet 3 årlige prognoser for det forventede regnskab, skal der fremover laves prognoser for det forventede regnskab 10 gange årligt. Igen, betingelserne for økonomistyring er identiske for både flertals- og mindretalsgruppen!

Sammenblandingen af økonomien på børneområdet med kloakering i det åbne land er ligeledes urimelig, og hentet vidt forskellige steder i frugthaven. Der er ingen sammenligning mellem de beskedne beløb der anvendes på sporstofundersøgelserne, og de millionbeløb der er tale om på børneområdet. Punktum.

Sporstofundersøgelserne udføres aht. borgernes retssikkerhed. Det er hensigten at borgerne ikke pålægges en stor udgift uden der er belæg for dette. Hvis man accepterer en præmis om at det er for dyrt at undersøge om påbuddet er berettiget, og derfor blot udsteder det administrativt fordi man kan, bliver næste skridt måske at det er billigere at afslå anmodninger om førtidspension uden at bruge ressourcer på at vurdere om borgeren er berettiget til det!

Når spildevandsbekendtgørelsens §35 indeholder 3 kriterier der skal være opfyldt inden påbud udstedes, er det oplagt at kommunen som har kompetencen på området, undersøger om dette er tilfældet. At andre kommuner, med Miljøstyrelsens accept, anvender skrivebordsafgørelser er underordnet, vi har muligheden for at være foregangskommune her i Faxe, ved at fastholde at vi skal beskytte miljøet, men ikke pålægge borgerne store udgifter til tiltag der ikke har nogen effekt på miljøet overhovedet. Miljøet skal beskyttes, men det må ikke ske på bekostning af borgernes retssikkerhed.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lukning af tre ungdomsklubber
- Ret til tidlig pension sikrer værdige seniorliv
- Om planen for Faxe Ladeplads
- Klintevej - uanstændigt territorie-tyrani
- Strøtanker om nedlæggelse af sti langs Klintevej 31
- Klintevej - den sti har jeg brugt i 70 år...
- Grøn genstart skal holde hånden under lokale jobs
- Uhensigtsmæssigheder på strand og sti
- Erhvervsklimaet i Faxe Kommune
- Sundhed skal leveres klogere - og tættere på borgeren
- Der er plads til forbedring
- Hvordan skaber vi vækst og erhverv i Region Sjælland?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst