Dårlig økonomi i Faxe Kommune

Mandag 4. maj 2020 kl. 09:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Dårlig økonomi i Faxe Kommune
Indlæg af:
Finn Hansen
byrådsmedlem,
Socialdemokratiet.


Flertallet med Venstre i spidsen satte skatten ned i år 2019. Det kan være meget godt, hvis man kan styre økonomien. Det har så vist sig, at der ikke er styr på Faxe Kommunes økonomi, vi står med et overforbrug på 22 millioner kr. i år 2019.

Dette fik vi i Byrådet først oplyst i november 2019, og det er så sent på året, at det ikke er muligt at rette op på dette overforbrug. Hvis man skal følge vores regler skulle dette underskud indregnes i budget 2020. Det kan vi ikke.

Et enigt byråd godkendte budget 2020 med et stort løft til området Fælles om Forebyggelse, som skulle hjælpe udsatte familier og børn med et tiltrængt løft på 16 millioner kr.

3 måneder inde i år 2020 får vi at vide, at der er et forventet overforbrug på 34 mio. kroner. Derfor meldes der ud om besparelser på budget 2020 på 40 mil.kr. Dette kommer til at ramme med store besparelser på skoleområdet, børneområdet og ældreområdet til følge.

På det tekniske område kommer der besparelser på mange områder, gældende for i år (2020): Vejstriber, skilte, afvandingsopgaver, samt sommerblomster i vores byer. Vintertjenesten er altid villig til besparelser, den får bare en ekstra bevilling, hvis det skulle blive lidt vinter.

Kloakering i det åbne land er et emne for sig selv. Debatten har varet i årevis. Den handler om at staten har inddelt landet i rammeområder, hvor der er lovkrav om at beboerne i det pågældende område skal rense spildevandet.

Faxe Kommune bruger mange penge på at foretage sporstofprøver på ejendomme i det åbne land, hvor der er lovkrav om rensning af spildevand, men ikke et lovkrav om at foretage disse sporstofundersøgelser. Vi bruger mange tusind kroner samt mange timer fra forvaltningen på de undersøgelser.

Pengene går fra driftsbudgettet (velfærd), på at lave disse undersøgelser selvom der ikke er lovkrav om dette, derfor har vi atter bragt sagen op i Faxe Byråd.

Socialdemokratiet vil ikke være med til at spare på børneområdet, og så bruge penge på unødvendige sporstoffer, som oveni købet er giftige, hele hensigten med spildevandsrensning er at vi skal passe på vores miljø.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Uheldige parkeringsregler
- Pårørendevejledning skal også være for børn
- Fritiden forsvinder...
- Blomsterhilsen til Park og Vej
- Alternativt budget fra S, SF og Enhedslisten
- Ole Vive svarer
- Til borgmester Ole Vive
- Turbo på velfærden
- Natur og turisme frem for vindmøller
- Lokallistens indflydelse på budget 2021
- De nødvendige omfartsveje i Haslev
- Gode konservative aftryk på budget 2021
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst