Østbanen: Konservative kræver svar fra ministeren

Fredag 1. maj 2020 kl. 14:20

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Østbanen: Konservative kræver svar fra ministeren
Indlæg af:
Brigitte Klintskov Jerkel (MF)
Allan Tirsgaard, Konservative Faxe
Christian Wedell-Neergaard
Gruppeformand/regionsrådsmedlem Region Sjælland


Det Konservative Folkeparti er tilhængere af en bevarelse og renovering af Østbanen, som vi ser som en vital livsnerve for Køge, Faxe og Stevns Kommuner. Til gavn for områdets mange studerende, pendlere og virksomheder.

Vi ønsker en afklaring om Østbanens fremtid nu, og vi har derfor spurgt transportministeren, om rapporten vedrørende løsningen på Østbanen fortsat kan fremlægges i maj/juni 2020, så det indledende arbejde kan igangsættes. Vi er bekymret for at sagen forhales og derfor har Brigitte Klintskov Jerkel (MF) igen stillet et §20 spørgsmål til ministeren.

Region Sjælland har, som følge af Folketingets beslutning om at suspendere anlægsloftet i 2020, fået mulighed for øge anlægsudgifterne. Regionsrådet har afsat 30,5 mio. kr. til Østbanen, men det forudsætter, at analysearbejdet som transportministeren og regionsrådsformanden har sat i gang, ligger klar inden sommerferien.

Det undrer os, at vi forsat skal afvente en rapport, som transportministeren selv tidligere har vurderet nok ikke kunne give et nævneværdigt besparelsespotentiale. Derfor er vores holdning uændret. Vi arbejder for en skinneløsning.

Toget er den mest klimavenlige transportform, og den kan gøres yderligere klimavenlig ved på sigt at indsætte batteri- eller brinttog. Begge typer har kørt i Tyskland i et par år.

Vi anerkender, at en renovering af skinnerne er en omkostningstung løsning, som Regions Sjælland ikke kan løfte uden statens hjælp. Derfor opfordrer vi også transportministeren og Folketingets partier til at bevilge de nødvendige midler nu, så arbejdet med at renovere banelegemerne og udskifte skinnerne kan gå i gang.

Det haster. Hvis der ikke kommer en løsning snarest, vil banen blive dårligere og dårligere, og til sidst lukke. Til skade for studerende, pendlerne, virksomhederne og sammenhængskraften i Køge, Faxe og Stevns kommuner. Det vil Det Konservative Folkeparti arbejde intens for ikke sker.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Pårørendevejledning skal også være for børn
- Fritiden forsvinder...
- Blomsterhilsen til Park og Vej
- Alternativt budget fra S, SF og Enhedslisten
- Ole Vive svarer
- Til borgmester Ole Vive
- Turbo på velfærden
- Natur og turisme frem for vindmøller
- Lokallistens indflydelse på budget 2021
- De nødvendige omfartsveje i Haslev
- Gode konservative aftryk på budget 2021
- Budget 2021 - at turde tage ansvar
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst