Faxe Handelsråd - et projekt med BID i

Onsdag 6. maj 2020 kl. 08:56

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Handelsråd - et projekt med BID i
Ib Elberg og Thomas Legarth

Faxe, Haslev, Karise, Faxe Ladeplads: I en hverdag hvor Corona fylder det meste, kan det næsten være en lettelse at læse om noget positivt.

For at få skabt aktivitet og sammenhængskraft i lokalsamfundene til glæde for både beboere, turister og de handlende, har Faxe Handelsråd gennem Business Faxe, taget initiativ til et nytænkende og spændende projekt.

Projektet fokuserer i første omgang på de 4 byer Haslev, Faxe, Karise og Faxe Ladeplads og Faxe Kommune har bevilliget midler til projektledelsen i Haslev, som i 2020 fejre 150-års jubilæum. Erhvervsdrivende og foreninger har doneret aktivitetsmidler og alle lægger frivilligt arbejde til.

Skal der tales lidt Corona alligevel, så er det håbet, at Faxe Kommune vil bevillige yderligere midler til projektledelse og aktiviteter i de tre andre byer.

- Vi er utrolig begejstrede for dette projekt, da det understøtter alle de rigtige elementer når det kommer til detailhandel og bosætning. Udover at være et spændende projekt, så har det også mulighed for virkelig at skabe værdi for lokalsamfundet og forbedre samarbejdet på tværs af kommunen, fortæller Tomas Legarth fra business Faxe.

Vi skal styrke lokal selvbevidsthed og samhørighed

Projektet hovedformål er at understøtte udviklingen af de mange lokale potentialer. Projektet drives efter en BID-model, der sikrer involvering af de lokale erhvervsdrivende, foreninger, institutioner, ildsjæle, pressen, de frivillige og Kommunen.

- Vi vil gerne skabe inspiration og samarbejde på tværs af de enkelte bysamfund. Der er erfaring for at BID-projekter i processen kan skabe et stærkere og stærkere fællesskab, herunder lyst til involvering og dialog om lokalområdets udvikling og det håber vi også meget på er tilfældet for vores projekt. Men ultimativt er det borgerne der vil nyde godt af udviklingen, det styrkede fællesskab og den forbedrede lokale identitet, udtaler Ib Elberg, formand for Faxe Handelsråd.

I første omgang starter projektet i Haslev, men det er planen at hvis det går godt, vil der sættes projekter i søen i de tre andre byer også. Der er allerede sat gang i hjulene, skaffet økonomi og ansat en projektleder. Succesen består nemlig i det brede samarbejde og de lokalforankrede delprojekter som giver mening og værdi for borgerne.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Slåskamp på Vinkældertorvet
- Find en nisse og tag den med hjem i varmen
- Eventyr og musik gik hånd i hånd
- Flugtbilist varetægtsfængslet
- Spejdere sælger juletræer
- Spejderne sælger juletræer
- Så fik museet et navn: Kulturmuseum Øst
- Haslev: Allerede et kvarter før klokken slog 12, var der 15-20 mennesker i kø, med behørig corona-afstand, da Folkekirkens Nødhjælp åbnede sin ny
- Besøgstjenesten har akut brug for din hjælp...
- Noah fra Orup på vej til tops i motorsporten
- Tomas Zawadzki sætter gang i julestemningen
- Kunst hjælper i K/G-landet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst