Dalby Menighedsråd og motorsavsmassakre

Torsdag 23. april 2020 kl. 14:51

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Dalby Menighedsråd og motorsavsmassakre
Indlæg af:
Anne-Lise Martinsen,
Tidligere medlem af Dalby Menighedsråd og kirkeværge,
Heeringvej 6, Jenstrup.

Tidligere er det gået ud over en tujaallé og Præstelunden, og denne gang er de 7 store smukke kastanjetræer langs kirkegårdsmuren ud mod Karisevej blevet fældet til trods for, at de ikke led af kastanjesyge, hvilket stubbene tydeligt viste, idet de ikke var angrebet af svamp, men derimod kernesunde.

For en ca. 15 år siden blev disse kastanjetræer stynet på en meget uprofessionel måde. En kirkegårdskonsulent betegnede det som hærværk ved et besøg på kirkegården, hvor anlægget blev besigtiget.

I efteråret 2019 ansøgte Menighedsrådet om tilladelse til en ny styning, selv om træerne havde rettet sig og igen fået blomstrende kroner og kunne være til stor glæde for sognets beboere, ja, igennem generationer har dette været tilfældet, og børnene har altid samlet kastanjer heroppe på kirkebakken.

En ny kirkegårdskonsulent besigtigede træerne og anbefalede, at en træekspert skulle styne dem korrekt, og derefter skulle den nye vækst tilses med mellemrum.

Desværre var Menighedsrådet med Kirkegårdsudvalget og dets to mangeårige og egenrådige kvindelige medlemmer i spidsen ikke interesserede i dette konstruktive forslag, så da der bød sig en mulighed for at få en fældning gennemført gennem Provstiet, greb de dette beklagelige alternativ, ogå ud fra den indstilling, at personalet ikke skal have ekstra arbejde med bl.a. store træer. Nu står der blot et enkelt træ tilbage ved lågen - en løn - og henne i et hjørne et lille ungt kastanjetræ og et nyt stort stenbelagt område, som der findes flere og flere af på kirkegården.

Hvad mon bliver det næste med det nuværende Menighedsråd?

Vi har valg til nyt Menighedsråd senere på året.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Pårørendevejledning skal også være for børn
- Fritiden forsvinder...
- Blomsterhilsen til Park og Vej
- Alternativt budget fra S, SF og Enhedslisten
- Ole Vive svarer
- Til borgmester Ole Vive
- Turbo på velfærden
- Natur og turisme frem for vindmøller
- Lokallistens indflydelse på budget 2021
- De nødvendige omfartsveje i Haslev
- Gode konservative aftryk på budget 2021
- Budget 2021 - at turde tage ansvar
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst