Bøgegrene, forårshåb og fællesskab

Onsdag 22. april 2020 kl. 09:52

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bøgegrene, forårshåb og fællesskab
Minigudstjeneste fra Haslev Kirke på søndag d. 26. april kl. 16.00.


Naturens forårseksplosion af nye blade er et håbefuldt tegn på det liv, der ikke lader sig spærre inde. Når Haslev Kirke søndag d. 26. april kl. 16.00 sender en minigudstjeneste live på Facebook, handler det om træer, håb og fællesskab.

- I den underlige adskillelsestid, vi lever i lige nu, har vi behov for at blive mindet om, at vi hører sammen med andre. Det vil vi gerne fokusere på i søndagens minigudstjeneste, siger sognepræst Ole Bjerglund Thomsen.

Han fortsætter: Vi er alle som grene: Vi er en del af træet. Vi har brug for træet, vi har brug for hinanden. I den bibeltekst, vi har valgt at knytte til søndagens tanker, siger Jesus: ”Jeg er vintræet, I er grenene.

Klip en gren og vær med

Præsterne indbyder alle, der har lyst, til at være med ved at klippe en lille nyudsprungen (eller snart udsprungen) gren og sætte den i en vase derhjemme. Lad grenen være et symbol på fællesskabet mellem grenene.

Ved gudstjenesten bliver der sat grene i vaser, mens der takkes for alle de livstegn, vi ser, og alt det, vi glæder os over. Der vil blive bedt om fornyet håb, om nye skud i livet.

- Vi har alle brug for at mærke, at vi ikke er alene. Derfor kunne en opfordring også være, at man ud over at klippe en gren til sig selv, klipper en lille buket af grene og stiller dem ved døren hos én, men tænker p”, siger sognepræsten.

Kirken på nettet

Gudstjenesten vil vare ca. 20 minutter og kan ses live, men vil også efterfølgende kunne findes på kirkens hjemmeside og på Facebook. Ole Bjerglund Thomsen understreger, at selvom kirken er lukket, kan man finde ord, tanker og toner på www.haslevkirke.dk.

- På hjemmesiden har vi samlet hele den række af videohilsner, som kirken har udsendt under nedlukningen, og dér finder man også skriftlige nyhedsbreve med tanker til tiden over søndagenes temaer, slutter præsten.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
- To mænd anholdt efter biltyveri
- Karise Spejderne klar igen efter Corona-pause
- Svalebækgård Landbørnehave har oprettet en førskole
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst