Hvad i alverden er det? Er det ikke en ko?

Onsdag 15. april 2020 kl. 09:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hvad i alverden er det? Er det ikke en ko?
Lene og Fiola kiggede forbi Haslev-Faxe Posten på Jernbanegade

Hvad i alverden er det? Er det ikke en ko?
Fiola
Haslev: Der er sikkert mange i Haslev og omegn der har kigget en ekstra gang, og tænkt om man så syner - men det har man ikke, hvis altså det man har set, er en kvinde der går tur med en kalv.

Kvinden er Lene Pedersen og kalven er Fiola. Lene, der er uddannet tjener, bor lige i udkanten af Haslev, sammen med sin mor. Her har de et lille landbrug med kvæg.

Den 22. december mistede de en Limousinekalv under kælvning, og var derfor på udkig efter en anden kalv. Det blev Fiola der er en blanding af malkeko og blå kvæg og den kom fra Assendrup Hovedgård ved Aversi.

Fiola var kun fire dage gammel da de modtog hende. Det første døgn fik hun flaske, men koen, der havde mistet sin kalv, tog Fiola til sig helt uden problemer, så nu får Fiola mælk fra „sin mor”.

- Man kan ellers ikke regne med at en ko tager en anden kalv til sig, men her gik det altså godt. Koen og Fiola har det virkelig godt sammen. De er vist overbevist om at de er mor og datter, siger Lene Pedersen.

Men alt det har jo ikke noget at gøre med at gå tur med en kalv, som Lene gør, vil du nok tænke. Og det er da også rigtigt - og det med at gå tur, kom da også på en lidt speciel måde.

Går tur et par gange om ugen

Lene fortæller at de ofte har oplevet at deres køer ikke rigtigt gad gå når de skulle flyttes fra stalden til marken eller omvendt, så da de fik Fiola bestemte Lene, at hun ville lære Fiola at „gå tur”.

I begyndelsen havde hun kun tænkt at den skulle lære at gå på matriklen, men det viste sig hurtigt at Fiola, meget gerne ville „gå tur” - og da Lene godt kan lide at gå ture, så tænkte hun en dag „jamen, hvorfor ikke tage Fiola med på en gåtur”.

Som tænkt, så gjort. Fiola kom med på en gåtur, og fulgte pænt med på hele vejen. Ligesom en velopdraget hund. Og efterfølgende har Lene og Fiola gået ture et par gange om ugen - og nogle af turene har bragt dem ind i selve Haslev.

- Det går rigtig fint, siger Lene med et smil. Fiola går pænt også her inde i byen, men hun er også en meget speciel og kærlig kalv. Jeg har i hvert fald aldrig haft sådan en kalv før.

Fiola står da også ganske pænt på Jernbanegade, mens Haslev-Faxe Postens redaktør snakker med Lene - og Fiola stiller sig pænt op, da kameraet blev taget frem, så situationen kunne foreviges, alt imens der kører biler forbi, hvor førerne er ved at dreje hovedet afled. De har sikkert også tænkt „hvad pokker er det”?

Byens nye Taxa-vognmand, Henrik Kazzie Ørbæk, der satte en kunde af ved apoteket, skulle da også lige hen og sige hej - og en mand der kom gående, fandt mobilen frem. Han skulle da lige have et billede af Fiola, der nu scenevandt, stillede op til fotografering, inden Lene og Filoa vendte om og gik hjem til gården...

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvem skal have årets handicappris?
- Almost Irish - jyder med den irske lyd
- Bog om Veteranbussen præsenteres
- Racercyklerne sættes væk - mtb’erne støves af
- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst