Haslev Folkeskov er lige om hjørnet...

Søndag 12. april 2020 kl. 11:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Haslev Folkeskov er lige om hjørnet...
Her kommer der snart skov

Haslev: Primo maj begynder plantningen af Faxe Kommunes nye folkeskov i Troelstrup.

Håbet var at markere det med en planteevent i samarbejde med Growing Trees Network Foundation, Danmarks Naturfredningsforening samt byens skoler og daginstitutioner. Men fejringen af den nye folkeskov må vente.

Formand for Teknik & Miljøudvalget, Eli Jacobi Nielsen og formand for Plan & Kulturudvalget, René Tuekær, glæder sig sammen over, at den første offentlige skov i Faxe Kommune nu bliver en realitet.

Dog er de begge kede af, at måtte aflyse en planlagt planteevent den 30. april. For den skulle have været startskuddet på den nye Haslev Folkeskov, som skal etableres i samarbejde med organisationen Growing Trees Network Foundation og Danmarks Naturfredningsforening.

Et projekt, som er et resultat af indsamlingsshowet Danmark Planter Træer på TV2, som fandt sted ved Skovtårnet hos Camp Adventure i Gisselfelds skov den 14. september 2019.

- Vi har glædet os til at borgmesteren sammen med Growing Trees Network Foundation, Danmarks Naturfredningsforening, de lokale skoler og daginstitutioner skulle være med til at plante de første træer i vores nye folkeskov her i Haslev, siger Eli Jacobi Nielsen.

- Men det vigtigste på den lange bane er, at vi holder tidsplanen og får plantet skoven, nu hvor vækstbetingelserne er bedst, og hvor aktiviteten kan være med til at holde hjulene i gang. Så vi holder vores aftale med entreprenøren og går i jorden efter planen i begyndelsen af maj. Vi vil så snart det er muligt fejre vores nye skov, så det vil I høre nærmere om, tilføjer Eli Jacobi Nielsen.

Bakkes op af René Tuekær

- Det har været en sand fornøjelse at medvirke til planlægningen af vores nye folkeskov her i Haslev. Der har været bred opbakning til, at det er en god idé at planlægge for bynærskov, og der har ikke været indsigelser imod, at vi planlægger for nærrekreative aktiviteter i Troelstrup-området, hvor Haslevs største boligudbygningsområder også er beliggende, siger René Tuekær.

- Vi skaber både ny by og nye rekreative faciliteter for vores borgere. Det er så fint, at vi ved hjælp af initiativet fra Growing Trees Network Foundation og Danmarks Naturfredningsforening kan få de to ting til at gå hånd i hånd, siger René Tuekær.

Haslev Folkeskov bliver altså plantet i nær fremtid. Faxe Kommune melder snarest muligt ud, når der er en dato for fejring af etableringen.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvem skal have årets handicappris?
- Almost Irish - jyder med den irske lyd
- Bog om Veteranbussen præsenteres
- Racercyklerne sættes væk - mtb’erne støves af
- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst