Brinkholm - friske forsyninger

Mandag 13. april 2020 kl. 10:33

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Brinkholm - friske forsyninger
Det økologiske fællesskabsejede Brinkholm

Brinkholm - friske forsyninger
Der lægges kartofler på Brinkholm
Vejen til friske forsyninger behøver ikke at være særlig lang. Faktisk kan den gøres så kort, at duften af jord og frisk luft stadig hænger ved, når produkterne lander på køkkenbordet.

Hver anden weekend pakker Brinkholm, der ligger på Kulagervej 23, Karise, kasser med grøntsager og der nok til alle, der vil abonnere på en kasse med lokale grøntsager.

Det er altsammen økologiske produkter fra Brinkholm og andre økologiske avlere i vores område, som fortsat har en afsætningskanal her i en svær tid. Man henter selv kassen i kølehuset på Brinkholm eller i depot St. Heddinge.

Gården Brinkholm er landets ældste fællesskabsejede økologiske landbrug med 500 andelshavere. En del af disse driver gården i fællesskab, med gartner Nikolaj Thomsen som det stabile omdrejningspunkt for produktionen af gårdens grøntsager. Alt overskud af driften går tilbage til gården.

Gartner Nikolaj udvider sammen med sine hjælpere nu på fjerde år produktionen af de grøntsager som året igennem afløser hinanden i Brinkholms grøntsagskasser.

Lige nu er opmærksomheden rettet mod forberedelse af såbede, grønne spirer i priklebakker og kartofler, der skal lægges. Hen­over vækstsæsonen vil arbejdet bære frugt med over 50 forskellige typer af grønsager og urter. Fra persille, salater og tomater til græskar og kål i alskens former og farver.

Brinkholms kasser er nemlig i bund og grund baseret på hvad årstiderne byder på. Det er en styrke nu, hvor traditionelle forsyningskanaler er under pres.

Grønt til kasserne bliver leveret og pakket af adskilte teams, så leveringen kan ske på forsvarlig vis både hygiejnisk og bæredygtigt. Brinkholm kører selv varerne ud, hver gang med de samme chauffører ved rattet.

Oveni kassen kan du bestille ekstra grønt, frugt, æg, mel, honning, øl mm. Abonnementskasserne koster fra 150 kr.-225 kr.

Læs mere om Brinkholm og bestil på www.landbrugslauget.dk - www.facebook.com/landbrugslauget - instagram/brinkholmkarise

Brinkholm
500 andelshavere købte Brinkholm i 2001 i ønsket om at forene producenter og forbrugere om økologisk bæredygtig produktion af fødevarer under forsvarlige forhold for både jord og mennesker.

Her produceres økologiske grøntsager og mel af korn fra Brinkholm på gårdens mølleri. Desuden produceres Brinkholm øl af byg herfra.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvem skal have årets handicappris?
- Almost Irish - jyder med den irske lyd
- Bog om Veteranbussen præsenteres
- Racercyklerne sættes væk - mtb’erne støves af
- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst