Naya fra Dalby er udtaget til Europamesterskabet

Mandag 6. april 2020 kl. 09:50

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Naya fra Dalby er udtaget til Europamesterskabet
Naya Modin Thomsen klar til EM - fotograf Jesper Nielsen STT-Foto

Naya fra Dalby er udtaget til Europamesterskabet
Naya er klar til EM. Privatfoto
Danmarks bedste juniorsvømmer Naya Modin Thomsen er netop udtaget til Europamesterskabet for juniorsvømmere_

Naya, der er 4 x nordisk mester og 6 x Danmarksmester, fylder 17 år den 11. april, men på trods af sin unge alder bliver det kommende europæiske juniormesterskab hendes fjerde internationale konkurrence på det danske juniorlandshold.

I sidste uge skulle den danske svømmeelite have været samlet til OL-kvalifikationsstævnet Danish Open, som Danmarksmesterskabet for juniorsvømmere også var en del af.

COVID-19 satte dog en brat stopper for afviklingen af Danmarks største nationale svømmestævne, hvorunder svømmetalentet Naya fra Dalby skulle have svømmet om medaljer og udtagelser til sæsonens internationale mesterskaber.

På grund af coronavirus og totalt stop for alle svømmestævner besluttede Dansk Svømmeunion derfor at sammensætte juniorlandsholdet på baggrund af de præstationer, som de danske juniorsvømmere havde leveret i perioden 1. juli 2019 til 15. marts 2020.

Det danske juniorlandshold, der er udtaget til EM Junior, består af 9 kvinder og 9 mænd, der alle 18 har leveret en præstation inden for 1 procent af de opstillede kravtider.

Da Naya deltog i Østdanske Mesterskaber i februar måned, viste hun ikke, at Sjællandsmesterskabet ville blive det stævne, hvor hun svømmede så hurtigt, at det senere ville kvalificere hende til europamesterskabet.

Få dage før Sjællandsmesterskabet, returnerede Naya fra en træningslejr i Florida/USA, så hun var i hård træning, og deltog kun i Østdanske for at teste formen forud for sin nedtrapning en måned senere til kvalifikationsstævnet Danish Open.

På trods af den manglende nedtrapning under Østdanske Mesterskaber formåede Naya, at vinde 4 guldmedaljer i 100, 200, 400 og 800 meter fri (crawl), i tider der - udover at placere hende som nummer 1 på den danske juniorrangliste på alle 4 distancer - også var inden for 1 procent af de opstillede kravtider til Europamesterskabet for juniorsvømmere.

EM Junior skulle have været afholdt i den skotske by Aberdeen til juli, men det europæiske svømmeforbund LEN har i en pressemeddelelse oplyst, at EM Junior flyttes til afholdelse tidligst august/september 2020 og muligvis senere.

Nayas træningssamling med juniorlandsholdet i Danmark, der skulle have været efterfulgt af Glasgow International Swim Meet, er derfor også udskudt på ubestemt tid.

COVID-19 har betydet, at landets offentlige svømmehaller er lukket, men Naya fortsætter målrettet sin hårde træning - under sikre, men ændrede forhold - således, at hun kan forblive i topform frem mod normaliserede tilstande og det næste svømmestævne.

Naya Modin Thomsen er TEAM DANMARK atlet, og studerer under normale forhold bioteknologi på Køge Gymnasium. Hun startede sin svømmekarriere i Haslev Svømmeklub, men skiftede i 2014 til Køge Svømmeklub, hvor hun trænes af den svenske coach Per Holmquist.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Kommunes Arkiver genåbner
- Ydelseskontoret (sygedagpenge) holder lukket
- Mesterbageren sætter gang i Haslev på fredag
- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst