Ring mig op

Fredag 3. april 2020 kl. 10:15

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ring mig op
Indlæg af:
Niels Østrup Olsen
Søvej 2
Faxe Ladeplads


Coronaens pest har stænget døren til kirken for hver en gæst uanset om, han ville bede i enrum eller sammen med andre troende sjæle.

Hver dag gik jeg forbi kirken her i Hylleholt for at tale, om ikke med, så til Jesus, som viser mig vejen til Gud gennem ensomhedens ørken. I denne Corona tid er mange familier lukket inde med hinanden og har det måske som Sartre skildrede det i teaterstykket Bag lukkede Døre, hvor temaet hed: Helvede er de andre.

Jeg så stykket på Tv for over 50 år siden og følte mig forhekset af Sartre, fordi han ramte lille mig så præcist. Pointen er nemlig, at nogle af os kan hverken udholde eller undvære hinanden. Derfor skændes vi, når vi er sammen, men fortryder og vender om, når vi er på vej ud ad døren.

Jeg er alene i livet og skriger på selskab, håber, at Jehovas vidner vil banke på min dør for at delagtiggøre mig i det glædelige budskab, som jeg så udmærket kender på forhånd. Nu kommer de ikke, thi også de må jo adlyde kejserens bud om at holde afstand og undgå socialt samvær med andre end egen husstand.

Hvis jeg kunne lytte til andres kval og elendighed så ville jeg gribe min telefon og ringe rundt til folk, ikke bare til dem, jeg på forhånd kender, men til alle i min lokale telefonbog, men jeg lytter aldrig, taler kun og er bevidst om, at det slet ikke er mine enestaler, min næste savner.

Gør mod andre, hvad du vil at de skal gøre mod dig, siger Jesus, men i mit tilfælde er det altså farlige ord, thi jeg er selv syg efter at høre den opmuntrende ringelyd, men ved, at de mennesker, som jeg kender ikke tager telefonen, når jeg ringer til dem. Ulykkeligvis forstår jeg dem ganske glimrende.

Nu har jeg lige hørt, at kirkeministeren havde åbnet en kattelem for at holde nogle af påskens andagter i begrænset omfang, men opgav, fordi Folkekirkens præster var bekymrede for spredning af smitte.

I Vores lokalavis har alle præster skrevet, at de sidder hjemme ved telefonen og venter på, at folk med sjælesorg skal ringe dem op. Denne parathed er da sand næstekærlighed, men måske kunne den gode sognepræst gå skridtet videre og ringe rundt til de enkelte får i menigheden, lytte til deres angst for Corona og nu også for den økonomiske fremtid, hvor alt for mange er arbejdsløse og måske ikke mere kan betale afdrag på bilen, husleje og smør til det daglige brød.

Da Jesus sendte sine apostle på mission sagde han noget om, at de skulle banke på og hvis de blev budt ind skulle de nyde et måltid med familien. Hvis præsten ringer til mig vil jeg blive lykkelig og han behøver end ikke at sidde til bords med mig i timevis for at lytte til min sjælekval.

Kære præster brug jeres påtvungne påskeferie i næstekærlighedens navn, thi en telefon er ikke så ringe endda, når den altså ringer, så ring om ikke til andre så til mig på 44919803 og få øret fuld af ord.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lægens bord
- Mere trafikpolemik
- Magtens tredeling stinker i det åbne land
- Mere støtte til lokalaviser er nødvendig
- DF-virkelighedsforvanskning? Døm selv…
- Udligningsreform med mangler
- Socialdemokratisk trafikpolemik eller DF-virkelighedsforvanskning?
- Den økonomiske situation i Faxe Kommune
- Socialdemokratisk trafikpolemik
- Øgede udgifter på skoleområdet
- Økonomi og frugtsalat
- Dårlig økonomi i Faxe Kommune
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst