Lokalt Folketingsmedlem glæder sig over børnepakken

Torsdag 2. april 2020 kl. 11:17

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lokalt Folketingsmedlem glæder sig over børnepakken
Tanja Larsson glæder sig over børnepakken. Foto: Steen Brogaard

Konflikter i familien, alkoholmisbrug og psykisk sygdom. For udsatte børn og deres familier er hverdagen blevet sværere under coronakrisen, hvor skolerne er lukkede, og man bruger mere tid inden for hjemmets fire vægge.

Som konsekvens oplever flere sociale organisationer i øjeblikket større behov for deres hjælp. Det drejer sig om organisationer, som yder rådgivning og praktisk hjælp til udsatte børn og deres familier.

Derfor afsættes der nu 13,5 millioner kroner til en børnepakke, som skal understøtte en række sociale organisationers arbejde. Der er tale om følgende organisationer:

Red Barnet, TUBA, Børns Vilkår, KFUMs Sociale Arbejde, Dansk Røde Kors, Blå Kors, Mødrehjælpen, Psykiatrifonden og Kirkens Korshær.

- Børnepakken er virkelig gode nyheder, også for os lokalt. Vi ved, at der her på Sjælland er rigtig mange udsatte børn og unge, og i disse dage kommer de endnu mere i klemme. Det er afgørende, at vi får taget hånd om deres trivsel og mentale sundhed, siger Tanja Larsson der er medlem af Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg.

- Det er en sårbar gruppe, som sjældent gør opmærksom på sig selv, og vi skal lytte, når de sociale organisationer råber vagt i gevær. Derfor er jeg rigtig glad for, at alle Folketingets partier med børnepakken bakker op om organisationerne, som understøtter de sårbare børn og deres familier i en hverdag, som lige nu er særdeles vanskelig, slutter Tanja Larsson fra Faxe Ladeplads.

- Corona-krisen har gjort en svær hverdag endnu sværere for landets udsatte familier. Det er altafgørende, at de sociale organisationer, som hjælper familierne igennem krisen, rent faktisk har ressourcerne til det. Vi skal fra politisk side gøre alt, hvad vi kan for at gøre hverdagen lettere for samfundets mest udsatte grupper. Derfor er jeg utrolig glad for aftalen, der netop styrker de sociale organisationer, udtaler social og indenrigsordfører Camilla Fabricius (S).

For at pengene kommer hurtigst muligt ud, udbetales midlerne til de ni organisationer. Organisationerne skal eftersende et budget og senere sende regnskaber ind, så det står klart, at midlerne er brugt som tiltænkt.

Pengene til børnepakken tages fra de midler, som partierne bag finansloven for 2020 tidligere har aftalt at bruge på at forbedre de fysiske rammer på det sociale område.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Kommunes Arkiver genåbner
- Ydelseskontoret (sygedagpenge) holder lukket
- Mesterbageren sætter gang i Haslev på fredag
- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst