Haslev Kirke går online

Torsdag 2. april 2020 kl. 08:50

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Haslev Kirke går online
Haslev Kirke er gået i ”online eksil”, og kirkerummet er kommet hjem i stuerne og ud i naturen. Læs med her om online tilbud for børn og voksne, midlertidigt nyhedsbrev, blomsterudbringning til gravsteder, samtaler med præster.

Gudstjenesten er gået i online eksil

- Noget af det allermest centrale ved kirke og gudstjeneste er at kunne samles - og det er en gave at kunne samles i et smukt historisk "pauserum", hvor tiden går i stå for en stund. For der mærker vi livet på en anden måde. Vi mærker at vi er forbundet med de andre i rummet, både dem, vi kender og dem, vi ikke kender. Og der mærker vi også en forbundenhed med generationer før os. Og vi fornemmer, at vi er forbundet af Guds kærlighed, fortæller sognepræst Anders Damkjer.

Det er noget helt særligt at være i den ramme og det fællesskab - og så lige dér at kunne lytte og synge til ord og toner, der løfter og nærer sjælen – sender os ud i livet igen. Ikke mindst i påsketiden.

- Det kan måske føles lidt plat at forsøge at genskabe det rum på de digitale medier, på YouTube, eller med opslag på Facebook, eller en prædiken på hjemmesiden. Og det er ikke det samme. Men vi forsøger alligevel noget i den retning! For selv i disse Coronatider har vi stadig brug for dette "pauserum", og for ord og toner, som løfter os op med håb og glæde og med påmindelsen om, at vi hører til, sige Anders Damkjer.

Mange før os har levet i eksil, eller bare under midlertidige foranstaltninger. Og af nød har de fundet måder at indrette sig på. Som én sagde: måske ligger der en gave i denne krise - vel at mærke i en meget grim indpakning.

Og ja, måske kan gaven for nogle af os være opdagelsen af, at der også findes pauserum i hverdagene, når det ikke er søndag, og når kirkerummet er uden for rækkevidde. Her kan vi måske opdage andre pauserum, der løfter sjælen. F.eks. kan naturen åbne sig som et rum for eftertanke. Eller måske kan man kan tænde et lys derhjemme for en stund, og læse f.eks. en salme eller bibeltekst eller bøn. Eller måske kan man på vej til arbejde slukke radioen og bede en stille og enkel bøn i sit indre.

På Haslev kirkes hjemmeside (haslevkirke.dk) og på Haslev Kirkes Facebook-side kan du i denne tid finde inspiration, ord og musik til hverdagens "pauser". Og i påsketiden, vil du også kunne finde prædikener over søndagens tekster. Påskenat (lørdag aften) bliver der ”streamet” live (direkte videotransmission på internettet) fra en lysmesse i Haslev Kirke.

- Teknikken er ikke altid helt i top, men vi gør det alligevel og håber, det kan være til glæde, lyder det fra kirken.

Nyhedsbrev, der kan printes og videregives

- Ikke alle har mulighed for at benytte sig af online medier. Vi vil derfor de kommende uger også udgive et printvenligt nyhedsbrev med blandt andet refleksioner og hilsner fra præsterne. Vi håber, at mange vil bruge muligheden til at printe nyhedsbrevet og give det til personer i deres netværk, der foretrækker denne form for medie – under hensyntagen til Sundhedsstyrelsens smitteforebyggende forholdsregler. For at komme med på maillisten, kan man kontakte kirkens kontor: kontor@haslevkirke.dk eller pr. tlf.: 56 31 51 62, oplyser Anders Damkjer.

Online tilbud for børn i påskedagene

Mange børn kunne have set frem til masser af spændende aktiviteter i denne tid, herunder et besøg i kirken op til påsken med SFO, børnehaver, vuggestuer og dagplejer. Og det er en rigtig gode mulighed for at fortælle børnene om, hvad påskehøjtiden går ud på.

Men når nu børnene ikke kan komme til kirken, må kirken komme til børnene. Så Haslev Kirke har lagt lidt videoer og ideer ud på kirkens hjemmeside og Facebook-side med inspiration til, hvordan påskens budskab kan formidles i børnehøjde derhjemme eller ude i naturen.

Få blomster leveret på et gravsted

Kirkegården er et vigtigt sted, hvor vi mindes, håber og trøstes. Mange besøger kirkegården i disse uger for at lægge blomster på de kære afdødes gravsteder. Men nogle er også forhindrede i at gå på kirkegården med blomster.

Som en hjælp til dem har Haslev Kirke lavet en aftale med Bodils Blomster og Kirkepladsens Blomster om, at man kan bestille en buket eller lignende, som så bliver leveret til kirken og lagt på gravstedet af kirkens personale. Leveringenerne kommer til at finde sted onsdage og fredage kl. 9-12.30.

HUSK at angive navn på afdøde – eller gravstedsnummer. Kontakt byens lokale blomsterhandlere:
”Bodils Blomster” tlf. 56 38 11 10
”Kirkepladsens Blomster” tlf. 56 31 21 29

Samtaler

Præsterne ved Haslev Kirke står altid til rådighed for samtaler. Også i denne tid, hvor vi ikke kan mødes. Så kan vi i stedet tage en snak over telefonen. Tøv ikke med at bruge muligheden for et øre, der lytter - for at tale lidt om livet - og ja, måske bare høre en stemme.

Kontaktinformationer til kirkens præster:
Ole Bjerglund Thomsen, tlf.: 60 65 33 76
Marie Rørbæk, tlf.: 51 85 78 68
Anders Damkjer, tlf.: 60 57 60 22© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Kommunes Arkiver genåbner
- Ydelseskontoret (sygedagpenge) holder lukket
- Mesterbageren sætter gang i Haslev på fredag
- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst