Flere smittefrie konsultationer på vej i Region Sjælland

Fredag 27. marts 2020 kl. 08:49

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Flere smittefrie konsultationer på vej i Region Sjælland
Frank Guldfred
Inden udgangen af denne uge kan patienter i Region Sjælland nu også møde nogle af de privatpraktiserende psykologer og privatpraktiserende speciallæger virtuelt.

Privatpraktiserende psykologer og privatpraktiserende speciallæger i Region Sjælland får nu også mulighed for at holde videokonsultationer med deres patienter. Foreløbig har 50 privatpraktiserende psykologer og 26 privatpraktiserende speciallægepraksisser sagt ja tak til at tilbyde videokonsultationer med udstyr fra regionen.

I sidste uge tog Region Sjælland i samarbejde med Praktiserende Lægers Organisation det første skridt frem mod videokonsultationer mellem praktiserende læger og deres patienter. Der blev udsendt ca. 950 sæt IT-udstyr til alle praktiserende læger i regionen, og de første virtuelle møder forventes afholdt i denne uge. Som en naturlig forlængelse af dette, får privatpraktiserende psykologer og privatpraktiserende speciallæger samme mulighed for at gennemføre videokonsultationer, så patienterne kan få rådgivning og behandling uden at risikere at blive smittet med COVID-19 eller andre sygdomme. Privatpraktiserende speciallæger er f.eks. privatpraktiserende ørelæger, dermatologer, psykiatere og neurologer.

Det giver ikke nødvendigvis lige god mening for alle privatpraktiserende speciallæger, at anvende muligheden for videokonsultationer, da nogle sygdomme kræver, at lægen undersøger patienten fysisk, men interessen fra både privatpraktiserende speciallæger og privatpraktiserende psykologer har været stor, og det glæder regionsrådsformand Heino Knudsen:

- Det skal være trygt at få hjælp. Derfor er det vigtigt for mig, at borgerne får muligheden for videokonsultationer i denne corona-tid. Vi har haft et godt samarbejde med de faglige organisationer, som betyder, at borgerne nu får udvidet adgang til sundhedstilbuddene i Region Sjælland. Jeg er imponeret over den hurtige omstilling, som de privatpraktiserende speciallæger og de privatpraktiserende psykologer foretager her, og som de praktiserende læger allerede er i gang med. Det et tigerspring, som de skal have tak for, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

​Frank Guldfred, der har klinik i Faxe, og er formand for speciallægerne i Region Sjælland, siger:

- Det er et rigtig godt tiltag og en fantastisk god løsning til de konsultationer, hvor det kan lade sig gøre. Ikke alle områder er lige velegnede til videokonsultation, hvis det for eksempel kræver, at den privatpraktiserende speciallæge skal kunne kigge ind i et øre eller en hals. Men i masser af andre tilfælde er videokonsultationer et godt supplement. Det er et udtryk for, at nye teknologiske muligheder finder indpas i sundhedsvæsenet.

Også Karin Rasmussen, samarbejdsrepræsentant for de privatpraktiserende psykologer i Region Sjælland, ser meget positivt på initiativet:

- Jeg er positivt stemt overfor brugen af videokonsultationer og har selv i den aktuelle situation gennemført mange konsultationer på telefon. Psykologerne er, efter min vurdering, meget åbne og omstillingsparate i forhold til måden deres arbejde struktureres på, og det har vi en god anledning til at udforske yderligere nu. Det kan være en stor fordel for visse grupper af patienter og klienter, at de kan blive hjemme i de trygge rammer under en videokonsultation. Samtidig kommer vi nok også til at erkende, at det ikke vil virke for alle. Men personligt er jeg meget spændt på at modtage udstyret og prøve det af, siger hun.

Region Sjælland sender i denne uge IT-udstyr til video, til alle tilmeldte privatpraktiserende psykologer og privatpraktiserende speciallæger. Udstyret lander i de forskellige praksisser sidst på ugen.

Videokonsultationer vil i første omgang ske via Medcoms videoløsning VDX Booking (stand alone). De faglige organisationer arbejder i øjeblikket også på andre løsningsmuligheder til video.

Fakta - sådan gør du som patient

Du får tilsendt en besked link via den e-mail du har oplyst til praksis, med et link fra lægen. Linket skal åbnes i en browser (Chrome/Edge/Safari) på pc, mobiltelefon eller tablet.

I beskeden beskrives, hvordan du skal forholde dig.
I det virtuelle rum kan du få en sikker og fortrolig samtale med lægen.
© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Kommunes Arkiver genåbner
- Ydelseskontoret (sygedagpenge) holder lukket
- Mesterbageren sætter gang i Haslev på fredag
- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst