Hvorfor fejrer vi påske?

Lørdag 4. april 2020 kl. 09:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Hvorfor fejrer vi påske?
Påske: Påsken nærmer sig med hastige skridt - og i år bliver det en påske som vi ikke har oplevet før. Det bliver påsken hvor vi bliver hjemme.

Og det bliver en påske hvor man ikke går i kirke, selv om netop påsken må være den mest hellige periode for kristne.

Julen må være større, vil nogle måske mene, for det var jo i julen Jesus blev født, men det at blive født er jo overgået os alle, omend de omstændigheder, der førte til Jesus fødsel var noget mere anderledes end os andre.

Derimod er det at genopstå fra de døde - for det var det der skete for Jesus påskesøndag - er ikke en hverdagsbegivenhed...

Påske betyder på hebrarisk „at gå forbi”. Egypten havde haft ni plager da Farao ikke ville lade jøderne rejse fra Egypten. Farao havde selv udtalt den 10. plage. Alle førstfødte drengebørn skulle dø.

Moses, israelernes leder, fortalte at hver familie skulle slagte et lam og smøre blodet fra lammet på dørstolperne, så ville dødens engel gå forbi deres hus. Da egypterne ikke havde gjort det, døde alle egypternes førstfødte, også Faraos - og så lod han jøderne drage af sted til Israel.

Kristne holder påske fordi Jesus lod sig korsfæste. Han var det lam som Gud lod dø som soning for vores syndere.

Palmesøndag - som i år er den 5. april: Kom Jesus ridende til Jerusalem på et æsel. Alle indbyggerne i Jerusalem kom og dækkede vejen med palmeblade.
Skærtorsdag den 9. april: Holdt Jesus nadver med sine disciple. Mens de spiste tog Jesus et brød, velsignede, brød det og sagde: „Tag dette og spis det; Dette er mit legeme. Og han tog en kalk (vinkaraffel eller bæger) og takkede, gav dem den og og sagde: Drik alle heraf, dette er mit blod, pagtsblodet, som udgydes til syndernes forladelse.”

Jesus vidste at han var det lam som Gud havde udvalgt, at han skulle dø på et kors. Jesus går til Getsemane for at bede. Judas kommer med folkets ældste og ypperstepræsterne for at forråde Jesus. For at forråde Jesus får Judas 30 sølvpenge.

Langfredag den 10. april: Jesus blev ført til Pilatus som piskede Jesus. Han ville frigive Jesus men folkeskaren råbte korsfæst... korsfæst, og råbene sejrede. Jesus blev, slæbende på et kors, ført ud af Jerusalem til Golgata. Her blev han korsfæstet.

Påskesøndag den 12. april: Jesus blev lagt i en grav og søndag gik Maria Magdalene og Maria Jesu moder til graven. De fandt at den var tom og stenen var rullet væk fra åbningen.

En Herrens engel åbenbarede sig for dem og sagde: „Frygt ikke: Thi jeg ved, at det er Jesus, den korsfestede, i søger efter. Han er ikke her; Thi han er opstanden, som han har sagt.”

Af Torkild Svane Kraft, Kilde: faxekirke.dk

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Faxe Kommunes Arkiver genåbner
- Ydelseskontoret (sygedagpenge) holder lukket
- Mesterbageren sætter gang i Haslev på fredag
- Biografen Kanten åbner lørdag
- Gitte Olsen har jubilæum: 25 rigtige gode frisørår
- Har du hestene til det omrejsende cirkus?
- Hurtigere internet i Dalby og udsat generalforsamling
- To varetægtsfængslet efter biltyveri
- Udvalg i arbejdstøjet: Verdensmålene helt lokalt
- Jeg cykler der op, og så skal min mor på cykeltur
- Nye trænere i Haslev Tennisklub - en mand og en maskine
- Energipsykologi Danmark er flyttet til Haslev
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst