Lyt til statsministeren - sæt arbejdet med renovering af Østbanen i gang

Torsdag 26. marts 2020 kl. 10:09

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Lyt til statsministeren - sæt arbejdet med renovering af Østbanen i gang
Indlæg af:
Allan Tirsgaard,
Røn Allé 2-4,
4690 Haslev
Det Konservative Folkeparti


Mandag den 23. marts bekendtgjorde Statsministeren, at nedlukningen af Danmark fortsætter, men man fra regeringens side vil hjælpe for at holde hjulene i gang.

Derfor skal det offentlige skal understøtte samfundet med at igangsætte anlægsinvesteringer.

Samtidig med det, kan der dispenseres for de normale anlægsloft, som den offentlige sektor arbejder under.

Torsdag meddelte Movia/Lokalbanen, at man nedsætter frekvensen på Østbanen, da der pt. er kraftig reduktion på passagertallene grundet vores nedlukning.

Trafikministeren er samtidig ved at komme til den konklusion, at en BRT løsning som erstatning for konventionel jernbane umiddelbart ikke ser ud til at give en økonomisk besparelse. Ligeledes er der efterhånden så meget evidens for, at kvaliteten ved tog er markant bedre end ved bus/BRT løsningen.

Statsministeren understregede, at vi i årene fremover kommer til at trimme de offentlige udgifter, for at betale regningen på den nuværende nedlukning.

Derfor en direkte opfordring til Trafikministeren, igangsæt renovering af Østbanen NU. Det er billigst nu, da der ikke skal så meget erstatningskørsel, samt vi følger de overordnede retningslinjer på at fremrykke anlægsinvesteringerne. Dvs. vi får stor værdi i samfundet, vi påvirker færrest mulige pendlere, vi sikre infrastrukturen er på plads når samfundet åbner igen.

Det er tidligere meldt ud, at en renovering vil tage ca. 2 måneder fra igangsættelse – og jeg er sikker på, at vi har nogle lokale håndværkere og entreprenører som gerne vil byde ind på nogle delelementer af opgaven, her har jeg fuld tiltro til, at Lokalbanen hurtigt kan aktivere renoveringsplanerne.

Fordelen er klart, at så snart vi åbner samfundet igen, har vi et velfungerende transportsystem for alle i den østlige del af kommunen.

Derfor kære Transportminister, gør som statsministeren siger, sæt gang i offentlige anlægsarbejde, sæt gang i renoveringen af Østbanen nu – kør evt. analysen med BRT up på sidesporet.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lokale skal byde op opgaver på Femern
- Farlig følelse af Faxe
- Den gode hyrde
- E-sport i HTT??!!
- Trafikal infrastruktur - et spørgsmål om byudvikling
- Østbanen renoveres måske ikke
- Magtfuldkommenhed og rønnebær
- Vi vil indbyde til borgermøde om solceller
- Tunnelanlæg i Karise - tanker om magtfuldkommenhed
- Miljøstyrelsen går soleklart imod byrådsmedlemmernes beslutning
- Omfattende analyse af folkeskolen er nødvendig
- Åbent brev til borgmesteren: Hvad mon dronningen vil sige?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst