Kirkerne er lukkede - kirkerne er åbne...

Torsdag 19. marts 2020 kl. 09:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kirkerne er lukkede - kirkerne er åbne...
Førslev, Teestrup og Bråby: I denne tid er vore kirkebygninger lukkede for offentlig adgang i et forsøg på at bremse spredningen af Corona-smitte, men det betyder ikke, at Kirken som sådan er lukket. Mere end nogensinde gælder det, at Kirken skal være til stede for dem, der søger den.


- Når så overvældende og fremmede ting sker som denne pandemi, så er det nemt at blive rådvild og frygtsom. Vi må hjælpes ad med at holde fast i håbet og fortrøstningen. Være ekstra opmærksomme på at ringe til nogen, som vi ved er alene eller bekymrede. Det er bedre at ringe en gang for meget, end en for lidt, siger sognepræst Solveig Ståhl-Nielsen.

Naturligvis står præsten som altid til rådighed for samtaler: Solveig Ståhl-Nielsen, mobil 30 23 69 89. Alternativt kan man på nettet finde hjælp på www.sjaelesorg.nu

- Vi er i gang med at etablere et netværk af frivillige til at hjælpe, f.eks. hvis nogen ikke kan få købt ind. Kontakt diakonimedarbejder Anette Haahr, mobil 51 18 18 29, hvis du har brug for hjælp, eller hvis du selv gerne vil give et nap, siger sognepræsten.

Bisættelser holder man indtil videre, men med et begrænset antal gæster og med reduceret kirkebetjening. Dåb og vielser tilbyder de tre kirker, at man kan holde på et senere tidspunkt - eller nu, men med et stærkt begrænset antal gæster.

Alle konfirmationer er udskudt til efter pinse, måske først efter sommerferien. Hvad der i skrivende stund er gældende, kan dog hurtigt ændre sig, så hold øje med kirkernes Facebookside, hjemmeside og med Folkekirken.dk

Flere kirker sender gudstjenester og andagter på hjemmesider, YouTube mm. DR har både radio- og tv-transmission af gudstjenester.

Påfolkekirken.dk/aktuelt/nyheder/coronavirus-saadan-kan-du-bruge-kirken kan man finde flere oplysninger.

Så selvom alle gudstjenester og arrangementer i Førslev, Teestrup og Bråby kirker, i Sognegård, Præstegårdslade og Grevestol er aflyst, indtil videre til og med 30. marts, men efter al sandsynlighed væsentligt længere.

Og selvom alt personale er sendt hjem for så vidt muligt at arbejde hjemmefra - så forsøger kirken alligevel at række ud til dem, der har brug for den.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Guldgravning for børn på Haslevs nye ”strand”
- Politiet efterlyser fortsat Frederik Dal Hansen
- Hvem skal have årets handicappris?
- Haslev: God snak om trafikkultur
- Har ikke tabt en hjemmekamp i næsten to år
- Nu er man gået i gang med Viften 2 i Haslev
- Per Nøddebo er blevet guvernør i Rotary Sjælland
- Den allerførste translokation på FGU i Faxe
- Sommertennis og landsholdsspillere i Haslev
- De blå Haslevspejdere har været på Sommerspejd
- Massage og wellness på den skønne naturlejrplads
- Y’s Men endelig i gang igen efter Corona-pause
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst