Plejepersonalet kæmper en brav kamp

Onsdag 25. marts 2020 kl. 08:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Plejepersonalet kæmper en brav kamp
Der er stor forskel på de kontorer plejepersonale har rådighed over og det privatansatte har. Her et, for tiden, ubemandet redaktørkontor med egen computer og mulighed for at lukke døren

Plejepersonalet kæmper en brav kamp
Pia Paaske er imponeret over plejepersonalets indsats. Foto Cecilie Hänsch
Meget har ændret sig I Danmark, ja i hele verden. Medarbejdere er sendt hjem. Nogle for at holde fri, andre for at arbejde hjemmefra.


På Haslev-Faxe Posten har vi taget mange forholdsregler. Der er kun to medarbejdere på arbejde på Jernbanegade 14, og de er placeret i hver sin ende af stueetagen - for lukkede døre - og avisens redaktør arbejder hjemmefra.

Avisen er i den heldige situation, at have forhold der gør at man har hver sit kontor, man kan lukke døren til sit kontor, og naturligvis har hver medarbejder sin egen computer, men sådan er det ikke mange steder, og slet ikke for dem der tager sig af vores ældre og syge medborgere.

På de fleste plejehjem og rehabiliteringscentre, også i Faxe Kommune, har hver medarbejder ikke sit eget kontor. Her deles alle oftest om ganske små kontorer, ligesom man kun har en enkelt eller et par computere til rådighed, som alle deles om.

Det er naturligvis ikke godt, når man skal forsøge at holde afstand og i det hele taget sørge for at smitten ikke spredes - hverken blandt beboere/klienter eller blandt medarbejderne, lægerne, sygeplejerskerne og social- og sundhedsassistenterne, for dem bliver der virkelig brug for i den kommende tid.

- Mit indtryk er at man gør alt hvad man overhovedet kan, for at minimere risikoen for smitte, fortæller Pia Merete Paaske, der bor i Karise, og er formand for social- og sundhedsområdet hos FOA Sydsjælland.

Hun fortæller at man, f.eks. hos Faxe Øst, forsøger at finde ekstra rum, som medarbejderne kan benytte når de har frokostpause, netop så man ikke kommer til at sidde for tæt på hinanden.

Det samme gælder på kontorerne. Også her gør man alt hvad man kan for at minimere smittefaren. Der bruges f.eks. engangshandsker når man skal bruge computeren, ligesom man sørger for at spritte grundigt af både før og efter, at man sætter sig ved computeren.

Det ændrer naturligvis ikke ved at medarbejderne på plejehjemmene er tæt på hinanden, og oftest meget tættere end man er på de fleste private virksomheder - så måske skal man fremadrettet til at tænke i nye baner, når det gælder de forhold man byder medarbejdere på plejehjem og sygehuse. Minimalistiske forhold er nok ikke vejen frem…

- Men jeg er virkelig imponeret over, alt det vi kan gøre, alt det vi gør, i denne krisesituation, slutter Pia Merete Paaske.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sejre og nederlag til Faxe
- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
- Veras Verden fejrer 1 års fødselsdag i weekenden
- Hils på Linse Kessler i Boghuset i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst