Fra minus til plus - og mange forbedringer

Onsdag 18. marts 2020 kl. 08:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Dorthe Nielsen (tv) og Jonna Rasmussen ved den nye emhætte

Skuderløse: Der er sket meget i Skuderløses forsamlingshus, hvis rette navn er Skuderløse Bystævne, inden for de seneste par år. Gode ting vel at mærke.


For tre år siden lød underskuddet på 80.000 kr. og det var lige før Bystævnet måtte lukke og slukke, men så tog en flok kvinder fat. De besluttede at stille op til bestyrelsesvalget, og yde en stor indsats for at få skuden vendt.

Og det lykkedes. Det seneste regnskab viser et overskud på 43.000 kr. - og dertil kommer at der er blevet brugt mange penge på forbedringer. Seneste investeringer er en ny emhætte og en ny opvaskemaskine i køkkenet.

Dertil kommer at man har væltet en skabsvæg, så der er åbent mellem køkkenet og anretterværelset, hvor der samtidig er opsat nye skabe. Det giver et par lyse og mere imødekommende rum.

Man har også haft gang i penslerne. Den lille sal er malet, indgangspartiet er blevet malet, og der er kommet nye gulve her og på toiletterne.

Her for nylig er der også blevet købt nye stole og runde, så alt i alt er der investeret rigtig mange penge, så forsamlingshuset bliver mere attraktivt at leje.

Pengene hertil er kommet via tilskud fra Faxe Kommune, gennem sponsorater og ikke mindst via indtægter fra flere arrangementer som bestyrelsen har gennemført.

- Vi har afholdt sponsorbanko, her har været oktoberfester og foredrag, og det har altsammen skæppet godt i kassen, fortæller formanden - eller forkvinden - Jonna Rasmussen.

I takt med forbedringerne, er det også gået bedre og bedre med udlejningen. Et pænt forsamlingshus gør underværker, for hvem gider leje noget der ikke er pænt...

Man kan leje to sale i Skuderløse Bystævne. Den store, der har plads til 100 mennesker, og den lille, hvor der er plads til 30 personer.

- Det er mest i weekenderne bystævnet er udlejet, men vi lejer også meget gerne ud på hverdagene - til alt muligt, siger Dorthe Nielsen fra bestyrelsen.

Dorthe og Jonna kunne godt ønske sig at der foregik meget mere i bystævnet - fællesspisninger kunne være rigtig godt, siger de, men bestyrelsen, der jo arbejder frivilligt og ulønnet, kan ikke overkomme mere, men skulle der være nogen der har mod på at gå i gang, så skal de være hjerteligt velkomne til at kontakte bestyrelsen.

Loppemarked

Lørdag den 21. marts er der stort loppemarked i Skuderløse Bystævne fra kl. 9 til 15.

Her er der masser af spændende stande, ligesom man kan købe lidt mad og drikke.

Hvis du vil have en stand, eller vil i kontakt med bestyrelsen, måske fordi du gerne vil give en hånd med i bystævnet, eller har gode ideer, så kan du finde Skuderløse Bystævne på facebook eller på htwww.bystaevnet.dk

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sejre og nederlag til Faxe
- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
- Veras Verden fejrer 1 års fødselsdag i weekenden
- Hils på Linse Kessler i Boghuset i Faxe