Kulturelt rejsebrev

Mandag 9. marts 2020 kl. 09:55

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kulturelt rejsebrev
Ældredans, nytårskoncert og dilettant, er noget af det René Tuekær har deltaget i
Indlæg af:
René Tuekær
Formand for Plan- &
kulturudvalget


Det er tid til årets første kulturelle rejsebrev, som jeg som formand for Plan- og kulturudvalget formulerer med baggrund i egne oplevelser med kulturen i vores kommune.

Traditionen tro begyndte året med en nytårskoncert søndag den 12. januar i kultunariet i Haslev. Det var Ensemble Storstrøm som leverede den sikre klassiske musik godt hjulpet af sopran, Gabriella Pace og basbaryton, Jens Søndergaard.
Koncerten var total udsolgt og det var en fremragende oplevelse for os publikum som benyttede søndag eftermiddag til den musikalske oplevelse.

Lørdag den 25. januar var jeg inviteret til dilettant i Teestrup forsamlingshus, hvor instruktør, Kjeld Folk Jørgensen havde instrueret Ballade på Skuderløse camping. 11 amatør skuespillere præsterede en helhjertet indsats, og det var både spændende og klassisk fyldt med humor, hvilket dilettant også skal være.

Dog vil jeg fremhæve en i dagligdagen medarbejder i Jobcenteret, Marie-Louise Frost som spillede Lotte. Før dilettanterne gik på scenen var der fælles spisning og fremmødet var højt. En dejlig lørdag aften.

I min vinterferie var jeg inviteret til ældredans i Thorsborg forsamlingshus af en af de frivillige, Fie Watson. Jeg blev positivt overrasket over fremmødet, da det var meget velbesøgt. Flere af borgerne dansede to gange om måneden i Thorsborg og hertil dans i Kongsted og Haslev.

Der var arrangeret et balkort til mig, hvilket betød at jeg skulle danse med syv forskellige. I min barndom gik jeg til dans på det nedlagte hotel i Faxe Ladeplads hos Verner Frydensberg og herefter til dans på det nedlagte hotel i Faxe hos først Albert Jensen og dernæst hos Inga Jensen.

Alle disse danselektioner mærkedes som længe siden, men fik vidst ikke jogget nogen af dansepartnerne over tæerne. Det var en god eftermiddag, og jeg kan klart anbefale, at andre tager til ældredans ét af de tre nævnte steder.

Dette var et udsnit af oplevelser fra første kvartal af 2020.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Falske e-mails fra "Faxe Kommune" i omløb
- William og Mathias løb fra de
- Usmageligt eller god historiefortælling?
- Undskyld, men kunne I skrue lidt ned for musikken...
- Borgmester- og regionsrådskandidat klar
- Ingen sommerferie til folkene bag B&W Live
- Faxe Rotary - ny præsident og 50 års jubilar
- Glade børn i vandet...
- Så blev der alligevel ridelejr
- Simon og Kasper tager på en lille rotur - over Atlanterhavet...
- Sejlklubben indgår sponsoraftale med OK
- Colas forlader småvejene - Faxe Kommune overtager vedligeholdelsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst