Klap en fisk - og leg på havnen i Faxe Ladeplads

Onsdag 11. marts 2020 kl. 09:03

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Klap en fisk - og leg på havnen i Faxe Ladeplads
Der bliver plads til både store skonnerter, vandlegepladser med indlæring, og masser af legende børn og voksne på havnen i Faxe Ladeplads, hvis „Det blå Læringsrum” kommer på plads. Tegning: MONSTRUM

Klap en fisk - og leg på havnen i Faxe Ladeplads
Den gamle legeplads på Faxe Ladeplads Havn trænger til en kærlig hånd. Foto: Helle Reumert
Faxe Ladeplads: Havnen har en spændende kultur- og naturhistorie med et spændende liv, både over og under overfladen. Desværre er der ikke meget, der lige nu kommer til sin ret.

Havnen er ikke det naturlige samlingspunkt for lokale borgere og turister, som det kunne være.

- Men Faxe Ladeplads havn kunne blive et samlingssted, der fortæller historien om det store skibsværft, udskibning af kalk og fiskeri. Men vi mangler attraktive og inspirerende nyskabelser, som kan tiltrække flere besøgende, siger Marianne Bøyesen fra Liv i Ladepladsen.

„Liv i Ladepladsen” er en frivillig initiativgruppe, som blev dannet i 2013 og de ønsker at sætte fokus på udviklingen i Faxe Ladeplads.

- Vi kommer af en bred kreds fra områdets mange fællesskaber og foreninger. Vi ser fællesskabet og foreningslivet som en af de store styrker, Faxe Ladeplads kan udvikle videre på. siger Marianne Bøyesen.

„Liv i Ladepladsen” har allerede i flere projekter arbejdet sammen med Faxe Kommune i forhold til udviklingen i Faxe Ladeplads. Gruppen har nu dannet en styregruppe i samarbejde med børnehuset Mælkevejen, kommunens naturvejleder, Faxe Ladeplads sejlklub og havnen.

I dag er havnen primært et sted for sejlere og fiskere, men Liv i Ladepladsen søger Realdania’s kampagne „Skab underværker” om støtte til et inspirerende sted i havnen, der kaldes „Det blå Læringsrum”.

Det skal være et maritimt uderum med mulighed for klatring og andre fysiske aktiviteter, et legeskib, en åleruse og en glidebane.

- Vi skal osse have et „Rørebassin” - „Klap en Fisk” udført i træ eller metal, som kan tåle vejr og vind fra Østersøen, siger Marianne Bøyesen.

Der skal være vandlegeudstyr med illustration af vand og sands bevægelse. Det kaldes erosionslære, men kan sagtens bruges til børn og leg med vand.

En Info-tematavle om skibsværftet og fiskeriets historie i Faxe Ladeplads samt et uderum, der motiverer både børn og voksne til bevægelse.

Det kan også blive en løftestang for mere friluftsliv blandt lokalområdets børn. Det blå Læringsrum kan bruges, som en aktiv ressource til at udvikle byens identitet.

Aktiviteterne skal vække nysgerrigheden hos børn og voksne for den fælles lokale historie. Der skal være skulpturer f.eks. af skonnerten Thyra, der både fortæller en historie og bliver et legende vartegn for området.

Faxe Kommunes Naturvejleder er inddraget i planlægningen af aktiviteter og kommunen har været inddraget i forhold til at forpligte kommunen til at tage hånd om parkerings-forholdene ved havnen, hvor der er behov udvidelse af det areal, som skal indeholde redskaber til de fysiske aktiviteter. I helhedsplanen for Faxe Ladeplads fra 2018 er lystbådehavnen udpeget som et af 6 steder i byen, som har et stort potentiale i forhold til at formidle byens historie og være et samlingssted i byen med sin helt egen karakter og stemning.

Her kan kommunens borgere hjælpe os på vej med ansøgningen, siger Marianne Bøyesen. Gå ind på Realdania: www.underværker.dk og søg under projekterne. Find „Det Blå Læringsrum” og giv os et like og meget gerne gode kommentarer.
Med lidt god vilje og megen lokal hjælp kan det gå hen og blive til Liv i Legepladsen.

/van

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sejre og nederlag til Faxe
- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
- Veras Verden fejrer 1 års fødselsdag i weekenden
- Hils på Linse Kessler i Boghuset i Faxe