Nye poser til madaffald

Torsdag 5. marts 2020 kl. 15:00

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Nye poser til madaffald
Kasserne står klar med de nye poser til madaffald

Nye poser til madaffald
Faxe Forsyning: Borgerne i Faxe Kommune skal fremover lægge deres madaffald i poser lavet af genbrugsplast.


Inden længe modtager borgerne i Faxe Kommune en ny type poser til madaffald. Poserne er lavet af 100% genbrugsplast og har langt mindre trykfarve på end de forrige poser.

I efteråret 2019 besluttede Faxe Forsynings bestyrelse at indkøbe nye poser til madaffald. Bioposen bliver skiftet ud med poser lavet af 100% genbrugsplast, og nu er de nye poser endelig klar til at komme ud til borgerne i Faxe Kommune, fortæller adm. direktør i Faxe Forsyning, Marianne Almindsø Andersen.

Faxe Forsyning udrullede en ny affaldsordning i april 2019, som betød, at borgerne nu skulle sortere mere hjemme ved husstanden. Madaffald var det nye barn i klassen, og borgerne i Faxe Kommune skulle nu vænne sig til at sortere sit madaffald fra restaffaldet. Til dette formål udleverede Faxe Forsyning poser lavet af bioplast.

I efteråret 2019 evaluerede Faxe Forsynings bestyrelse den første tid med indsamling af madaffald og brugen af bioposer.

- Vores lager af poser til madaffald var snart tomt, så vi skulle have nye poser. Inden vi valgte, hvilke poser vi ville anvende fremover, undersøgte vi, hvilke poser der var bedst egnede i forhold til arbejdsmiljø, miljøbelastning og viderebehandling, fortæller adm. direktør, Marianne Almindsø Andersen.

Efter en grundig evaluering besluttede bestyrelsen at udskifte bioposerne med poser lavet af 100% genbrugsplast.

Hvorfor genbrugsplast?

I sommeren 2019 gav de varme sommermåneder en række udfordringer for både borgere og skraldemænd, da bioposerne blev opløst i skraldespandene.

- Vi har derfor valgt, at vi fremover vil bruge poser lavet af 100% genbrugsplast, da vi forventer, at de kan holde bedre i sommervarmen. En anden årsag til vores valg er en forventning om, at poserne nemmere kan sorteres fra i behandlingsanlægget, Marianne Almindsø Andersen.

Desuden var det et stort ønske for Faxe Forsyning, at de nye poser blev produceret så lokalt som muligt. De poser, som forsyningen har valgt, bliver produceret i Europa. Det var desværre ikke muligt at få denne posetype produceret i Danmark.

Det var et specifikt krav fra Faxe Forsynings side, at mængden af trykfarve på poserne skulle minimeres. På de nye poser er der derfor brugt cirka halvt så meget trykfarve i forhold til de gamle.

Nye poser klar til levering

De nye poser er nu produceret og klar til levering.

Borgerne i Faxe Kommune kan se frem til poser, der er langt mere holdbare.
- Vi glæder os til at levere dem til vores kunder, siger Marianne Almindsø Andersen.

De sidste to måneder har Faxe Forsynings kunder fået en forsmag på de nye poser. Siden starten af januar har man udleveret en posetype, som også er lavet af genbrugsplast. Den nye poses tykkelse er en mellemting mellem den midlertidige posetype og bioposen. Derudover er der en forskel på det tryk, der er på den midlertidige pose og den nye pose.

- Vores lager løb tør for bioposer, inden producenten kunne nå at levere de nye madposer. Derfor måtte vi finde et alternativ, og det blev de midlertidige plastposer, fortæller driftschef, Leo Andersen.

Faxe Forsyning har købt poser ind til et års forbrug, men forsyningen vil stadig løbende vurdere poserne. Når lageret igen er tomt, vil forsyningen igen prøve at finde de poser, der er bedst egnede for miljø, arbejdsmiljø og viderebehandling.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Falske e-mails fra "Faxe Kommune" i omløb
- William og Mathias løb fra de
- Usmageligt eller god historiefortælling?
- Undskyld, men kunne I skrue lidt ned for musikken...
- Borgmester- og regionsrådskandidat klar
- Ingen sommerferie til folkene bag B&W Live
- Faxe Rotary - ny præsident og 50 års jubilar
- Glade børn i vandet...
- Så blev der alligevel ridelejr
- Simon og Kasper tager på en lille rotur - over Atlanterhavet...
- Sejlklubben indgår sponsoraftale med OK
- Colas forlader småvejene - Faxe Kommune overtager vedligeholdelsen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst