Faxe Kommune: Grundig gennemgang viser ingen smittede

Onsdag 4. marts 2020 kl. 15:22

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Kommune: Grundig gennemgang viser ingen smittede
Det har været en travl formiddag hos Faxe Kommune. Lederne inden for samtlige plejecentre, udekørende hjemmehjælpere og sygeplejersker og øvrige sundhedsfaciliteter har grundigt undersøgt, om medarbejdere har været i de risikoområder Sundhedsstyrelsen har udpeget i deres seneste anvisning.

Ingen medarbejdere har været i risikoområderne. Ingen medarbejdere er konstateret syge af Covid19.

En enkelt medarbejder er efter nøje afstemning med Styrelsen for Patientsikkerhed blevet bedt om ikke at komme på arbejde de næste 14 dage.

Hendes ægtefælle er sat i karantæne af styrelsen efter en rejse til udlandet.
Hun er ikke selv syg, og er ikke blevet sat i karantæne.
Men for at være på den helt sikre side, skal hun altså ikke møde op på arbejde i den kommende tid.

- Vores ledere og medarbejdere har ageret hurtigt og ansvarsfuldt på Sundhedsstyrelsens anvisning, som trådte i kraft om morgenen den 4. marts. Det er lidt af en opgave at nå ud til samtlige medarbejdere - også dem der ikke er på arbejde sådan en formiddag, siger centerchef Tina Norking.

- Det ligger os alle meget på sinde at bidrage til, at vi holder smitten væk for de borgere, som risikerer alvorlige helbredssvigt, hvis de bliver ramt af coronavirusset. Derfor har medarbejderne også ved mindste forkølelse taget alle forholdsregler, kontaktet deres egen læge, været i grundig dialog med deres daglige leder her til formiddag og informeret om, hvis ægtefæller for eksempel har været ude at rejse - så både vi og lægerne har været i stand til at vurdere situationen så præcist som muligt, siger Tina Norking og tilføjer:

- Vi tager situationen alvorligt, og vi er årvågne hele tiden. Det betyder også, at vi er klar til at følge eventuelle flere skridt, Sundhedsstyrelsen måtte forvente af os som kommune. Lige nu konstaterer jeg, at ingen er syge af denne virus, og at vi nu har et godt billede af, om nogen af vores medarbejdere har været i nogle af risikoområderne, og det har de ikke.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Musikalsk underholdning på plejehjemmene - se video
- Det bliver en mærkelig sommer
- Truede med kniv
- Kæmpe cykelløb omkring Faxe aflyses
- Haslev Festdage udskydes
- Farvel til en rigtig brandmand
- 22 knuste vinduer
- Stjal skrabelodder i Rønnede
- Naya fra Dalby er udtaget til Europamesterskabet
- Alex Jørgensen har rundet de 80 år
- Hvorfor fejrer vi påske?
- Faxe Kommune støtter virksomheder med ekstra anlægsopgaver
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst