Dorthe Nøddebo Pedersen fejrede 50 års jubilæum

Torsdag 27. februar 2020 kl. 13:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Dorthe Nøddebo Pedersen fejrede 50 års jubilæum
Dorthe Nøddebo Pedersen med Faxe Kommunes fortjenstmedalje

Det er sjældent man kan fejre et 50 års jubilæum - men det var det man gjorde på plejehjemmet Solhavecenteret i Karise for nylig - og jubilaren var Dorthe Nøddebo Pedersen.

Det blev fejret med kaffe og kage og et lille glas, og besøg af borgmester Ole Vive, der holdt tale for jubilaren og overrakte hende Faxe Kommunes fortjenstmedalje.

Det var altså i 1969 Dorthe for første gang trådte ind ad døren til plejehjemmet i Karise - der den gang lå på Rønne Alle. Nu er plejehjemmet efterskole.

- 19 år gammel og nyuddannet sygehjælper, lidt sommerfugle i maven var der. Det var mit første job, fortæller Dorthe Nøddebo Pedersen.

Plejehjemmet bestod af tre etager med ialt 50 værelser, og med køkken og spisestue i kælderen. På loftet var der pigegang, dengang var der unge piger, der boede på plejehjemmet, de gjorde rent og var med i køkkenet.

- Der var også et stort loft, som blev brugt til tørreloft, og en af beboerne tørrede sine georgine­knolde knolde deroppe. Spændende var det når strømmen var gået, og vi skulle op af trappen med en lommelygte i hånden, finde målerskabet og skifte en sikring. Man skulle være alsidig, siger Dorthe.

Pludselig var der gået 25 år - og så blev der stillet krav om bedre værelser. På det gamle plejehjem var der meget små værelser, og der var bad og toilet på gangen.
Fakse Kommune beslutter sig for at bygge to nye plejehjem. Et i Faxe Ladeplads og et i Karise.

- I 1997 flyttede vi over på Solhavecenteret, som det kom til at hedde. Dejlig lyse og venlige lejligheder, med store badeværelser. Rigtige gode arbejdsforhold for personalet, med en stor spisestue, som er samlingspunkt for dagens måltider, og andre aktiviteter, heldigvis flyttede den gode ånd med, fra det gamle plejehjem, fortæller jubilaren.

- Atter gik tiden, nu var der gået 40 år, så var der fest igen. Denne gang var jeg indstillet til Dronningens fortjenstmedalje, som jeg fik overrakt, i overværelse af borgmesteren i Faxe kommune, beboere, kolleger, familie og venner, og med efterfølgende tur til Dronningen, med tak for medaljen - en meget stor oplevelse, fortæller Dorthe.

Og så gik der lige 10 år mere. Denne gang med en fortjenstmedalje som Faxe Kommune i august 2018 fik lavet til medarbejder der har været ansat i kommunen i 40 og 50 år.

- Et arbejdsliv er ved at være slut, rigt på minder og gode oplevelser efter 50 år, slutter Dorthe Nøddebo Pedersen.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Danmarks bedste romkugler er kommet til Hesede Hovedgård
- 300 synsprøver klaret på tre dage - i Gambia
- Heidis kontakt til sine elever går nu via chatforum
- Bøgerne til den afgørende SRP blev fanget på Haslev Bibliotek
- Y’s Men aflyser cykelløb
- Jo, der er stadig fartkontroller
- To lokale valgt til Møns Banks repræsentantskab
- Genbrugspladser åbner igen - men...
- Det var ligegodt pokkers
- Aflysninger
- Politiet advarer mod Corona-svindel
- Hør de lokale præster i Radio Rollo
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst