Mænds Mødesteder med mange nye tiltag

Torsdag 27. februar 2020 kl. 08:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ole Loving Madsen (tv) er ved at dreje et håndtag ved trædrejebænken mens Torben Kastholm ser på

Mænds Mødesteder på Houmannsvej 3 i Haslev er et levende hus med mange spændende aktiviteter - for mænd.

Der er mange maskiner i huset, så hvis man vil hygge sig med at dreje ting i metal eller træ, så har man muligheden for det - og vil man ikke bruge maskiner, kan man hygge sig ved almindelige høvlebænke - og der er altid folk man kan søge råd og vejledning hos.

Er man ikke til det håndværksmæssige, så er man også velkommen til at komme bare for at snakke og drikke en kop kaffe sammen med de andre - eller måske tage et spil kort.

Der er også fællesspisninger, hvor man først laver maden sammen og bagefter hygger sig over spisningen - og en gang om måneden er der også kaffemøde.

- Det er mest seniorer der kommer i Mænds Mødesteder, og det hænger sammen med at huset kun er åbent i dagtimerne, men vi er her for alle mænd fra 18 år og opefter, fortæller formanden Torben Kastholm.

Derfor forsøger man nu med også at have åbent om aftenen. Foreløbig onsdage og torsdage fra kl. 18.30 til 21.30, og frem til 2. april er det gratis at komme disse aftener.

Herefter skal man betale kontingent, som dog kun er 2 x 500 kr. om året, og så kan man komme så tit som man vil. Tirsdage, onsdage og fredage er der åbent fra kl. 10 til 15.

Flotte donationer og tur til Egeskov

Torben Kastholm fortæller at man også vil arrangere nogle ture for medlemmerne, og en af de ture man er ved at arrangere, er en bustur til Egeskov Slot på Fyn. Her kan man se slottet, vandre i trætoppe og se den store udstilling af veteranbiler og meget mere.

Denne tur vil man sikkert indbyde til sammen med Mænds Mødesteder på Stevns. Datoen er endnu ikke fastlagt.

Trædrejning er meget populært, og det skyldes nok at en af underviserne er Ole Loving Madsen fra Faxe - og han er bl.a. kendt for at lave utroligt flotte ting ved drejebænken.

I værkstedet på Houmannsvej har man tre trædrejebænke, men det er faktisk for lidt, så endnu en drejebænk er blevet indkøbt.

Man har også investeret i et svejeværk, en 3D-printer og en computer. Sådan en 3D-printer kan lave de mest utrolige ting, som f.eks. modeller, reservedele, skilte og meget andet.

At man har kunnet investere både i 3D-printer og trædrejebænk, skyldes en donation fra Velux Fonden og fra kommunens §18-midler.

Mænds Mødesteder har desuden indledt et samarbejde med kommunens fællesskabskoordinator Lise Sjøbeck og med Haslev Kirkes kirke- og kulturmedarbejder, Anette Hinge, for at øge tilbuddet til mænd, som har behov for at være med i et fællesskab - for det viser sig at alt for mange mænd føler sig ensomme.

Hvis du vil vide mere om Mænds Mødesteder, så kig indenfor på Houmannsvej 3 eller læs om stedet på hjemmesiden mmdanmark.dk/haslev/forside (ingen bindestreger).

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- 300 synsprøver klaret på tre dage - i Gambia
- Heidis kontakt til sine elever går nu via chatforum
- Bøgerne til den afgørende SRP blev fanget på Haslev Bibliotek
- Y’s Men aflyser cykelløb
- Jo, der er stadig fartkontroller
- To lokale valgt til Møns Banks repræsentantskab
- Genbrugspladser åbner igen - men...
- Det var ligegodt pokkers
- Aflysninger
- Politiet advarer mod Corona-svindel
- Hør de lokale præster i Radio Rollo
- Hanne vil gerne sige tak - men til hvem?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst