Edith rundede 100 år

Onsdag 12. februar 2020 kl. 14:31

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe: Den 7. februar 1920 kom en lille pige til verden i Faxe Ladeplads. Pigen blev døbt Edith Marie, og i fredags kunne hun fejre sin 100 års fødselsdag.

Edith Marie Jensen bor i dag på Lindevejscentret i Faxe. Hørelsen og synet er ikke, hvad det har været, og det kniber også lidt med at forstå alt det, der sker omkring hende.

Men det er der nok heller ikke noget at sige til med den alder. Edith Marie har helt sikkert både hørt og set rigeligt gennem de sidste 100 år.

I sine unge dage dansede Edith ballet, og gennem årene har hun også været en flittig delittant-spiller. En kort periode arbejde hun på cigarfabrikken i Faxe Ladeplads, men ellers helligede hun sig sin mand og deres tre børn som hjemmegående husmoder.

- Min mor har altid været meget social og haft en stor omgangskreds, fortæller Ediths datter, Gythe Eklund, der sammen med en del andre familiemedlemmer er på besøg til kaffe og kage for at fejre Ediths store dag.

En stor familie
Gythe er eneste datter af Edith, som derudover har sønnerne Jess og Claes. Desuden har årene bragt Edith syv børnebørn og hele 16 oldebørn.

En del af familien er stadig bosat i nærområdet, men er ellers spredt rundt i hele landet fra Vordingborg til Fjerritslev i Jylland.

Der er tilmed familie i New Zeeland - herfra kom der i anledning af dagen et brev fra Ediths niece.

Og niecen var ikke den eneste, der havde sendt brev til Edith. Som det sig hedder og bør, var der også ankommet et lykønskningskort fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Det så dog ikke ud til at imponere Edith særlig meget.
Til gengæld var hun glad for at Borgmester Ole Vive kom på besøg med en gavekurv. Borgmesteren var i hvert fald så heldig at få et kærligt klap på kinden af Edith, der også fortalte borgmesteren, at han så godt ud.
- Jeg håber, at jeg ser lige så godt ud som dig, når jeg engang bliver 100, sagde Ole Vive til Edith med et smil.

Af Birgitta Kristina Carlberg


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Vigtigt med en mandegruppe
- Østskolen får ny skoleder
- Superhelte og skurke indtager kirken
- Klinik Hindborg nu i større og flotte lokaler
- Benny fra Olsen Banden styrer jubilæumskøen
- Donationer muliggør en Gapahuk på Svalebækgård
- Gratis vaccination mod influenza og lungebetændelse til alle over 65 år
- Haslev Torvedag aflyst
- Mogens Lykketoft holder foredrag i Haslev
- Hr. Skæg, Onkel Reje, Motor Mille og Valdemar fra Terslev
- Fællesskab, venner og gode oplevelser i 60 år
- Foredrag og musikudgivelse
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst