Edith rundede 100 år

Onsdag 12. februar 2020 kl. 14:31

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe: Den 7. februar 1920 kom en lille pige til verden i Faxe Ladeplads. Pigen blev døbt Edith Marie, og i fredags kunne hun fejre sin 100 års fødselsdag.

Edith Marie Jensen bor i dag på Lindevejscentret i Faxe. Hørelsen og synet er ikke, hvad det har været, og det kniber også lidt med at forstå alt det, der sker omkring hende.

Men det er der nok heller ikke noget at sige til med den alder. Edith Marie har helt sikkert både hørt og set rigeligt gennem de sidste 100 år.

I sine unge dage dansede Edith ballet, og gennem årene har hun også været en flittig delittant-spiller. En kort periode arbejde hun på cigarfabrikken i Faxe Ladeplads, men ellers helligede hun sig sin mand og deres tre børn som hjemmegående husmoder.

- Min mor har altid været meget social og haft en stor omgangskreds, fortæller Ediths datter, Gythe Eklund, der sammen med en del andre familiemedlemmer er på besøg til kaffe og kage for at fejre Ediths store dag.

En stor familie
Gythe er eneste datter af Edith, som derudover har sønnerne Jess og Claes. Desuden har årene bragt Edith syv børnebørn og hele 16 oldebørn.

En del af familien er stadig bosat i nærområdet, men er ellers spredt rundt i hele landet fra Vordingborg til Fjerritslev i Jylland.

Der er tilmed familie i New Zeeland - herfra kom der i anledning af dagen et brev fra Ediths niece.

Og niecen var ikke den eneste, der havde sendt brev til Edith. Som det sig hedder og bør, var der også ankommet et lykønskningskort fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Det så dog ikke ud til at imponere Edith særlig meget.
Til gengæld var hun glad for at Borgmester Ole Vive kom på besøg med en gavekurv. Borgmesteren var i hvert fald så heldig at få et kærligt klap på kinden af Edith, der også fortalte borgmesteren, at han så godt ud.
- Jeg håber, at jeg ser lige så godt ud som dig, når jeg engang bliver 100, sagde Ole Vive til Edith med et smil.

Af Birgitta Kristina Carlberg


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Spøgelsesbilist på motorvejen var fuld
- Mød Børns voksenvenner i Haslev Bio
- Tag på udflugt og se gamle høstmaskiner
- Længe undervejs, men nu indvies fredsrelieffet
- Forsvarsbrødrene inviterer på tur Møn og Masnedø
- "Spar på skinnerne, og giv os skilte"
- Viktor Haugshøj Jensen udstiller på Haslev Bibliotek
- Mænds Mødesteder genåbner efter lang corona-pause
- Politiet beslaglagde 24-årigs bil
- Stor donation fra Carglass til Faxe Røde Kors
- Verdens Gang: Jeg er krænket, altså lever jeg...
- Haslev Station genopføres - i miniformat (Video)
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst