Kvalitet i sagsbehandlingen

Tirsdag 11. februar 2020 kl. 14:44

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kvalitet i sagsbehandlingen
Indlæg af:
Henrik Friis
Byrådsmedlem for SF


SF ønsker i den grad, at vi har kvalitet i sagsbehandlingen i Faxe Kommune. Det er der glædeligvis i langt hovedparten af sager, men der er også eksempler på det modsatte.

Dette fremgår således af borgerrådgiverens årsrapport, der omtaler situationer, hvor borgere ikke bliver mødt med det rette menneskesyn, ikke tilstrækkeligt bliver inddraget i sagsbehandlingen og måske ikke får overbragt afgørelsen i en ordentlig form.

Det mener SF, at vi skal handle på, nu !

Derfor er SF heller ikke enig i udformningen af det netop nedsatte § 17.4 udvalg, der har til opgave at analysere ankesager. Der er analyser nok. SF vil hellere, at vi agerer.

Derfor anbefaler SF, at vi sammen med ledelsen i den kommunale administration opsætter mål for god sagsbehandling: At møde borgeren i øjenhøjde; at sikre borgeren kommer til orde i sagsbehandlingen; at sikre sagsbehandling på et sagligt og fagligt grundlag; at formidlingen af afgørelsen sker i et sprog og på en måde, så borgeren forstår baggrunden for afgørelsen.

Der vil sikkert fortsat forekomme sager, hvor borgeren kunne ønske et andet udfald, men afgørelsen skal i så fald forklares grundigt ud fra faglighed baseret på love og regler.

Her kan vi naturligvis tage ved lære af ankesager, men vi kan i mindst lige så høj grad kikke på de mange gode sagsbehandlinger og fremme denne arbejdsform.

Dette gøres efter SF’s mening ikke i tilstrækkelig grad ved at nedsætte et § 17.4 udvalg, der kun kan rådgive. Så går tiden med det. Lad os hellere sammen med direktion og ledelse lave en handleplan for kvalitetsfyldt sagsbehandling og handle straks.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lokale skal byde op opgaver på Femern
- Farlig følelse af Faxe
- Den gode hyrde
- E-sport i HTT??!!
- Trafikal infrastruktur - et spørgsmål om byudvikling
- Østbanen renoveres måske ikke
- Magtfuldkommenhed og rønnebær
- Vi vil indbyde til borgermøde om solceller
- Tunnelanlæg i Karise - tanker om magtfuldkommenhed
- Miljøstyrelsen går soleklart imod byrådsmedlemmernes beslutning
- Omfattende analyse af folkeskolen er nødvendig
- Åbent brev til borgmesteren: Hvad mon dronningen vil sige?
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst