Ingen ny lokalplan for Håndværkerhøjskolen

Fredag 7. februar 2020 kl. 14:50

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Ingen ny lokalplan for Håndværkerhøjskolen
3.261 underskrifter gjorde indtryk. Byrådet ændrer ikke lokalplanen for Haandværkerhøjskolen

Byrådsmøde: De længste 8 uger jeg nogensinde har været med til, sagde socialdemokraten Per Thomsen, da byrådet i torsdags sagde nej til en ny lokalplan for Håndværkerhøjskolen.

Og man må give ham ret. Det var nemlig i marts 2018 at byrådet sendte et forslag om at den gamle hæderkronede bygning kunne omdannes til lejligheder, og at der kunne bygges flere boliger på grunden, i 8 ugers høring.

Den gældende lokalplan foreskriver at der skal foregå undervisning på området, og det ønskede ejeren EUC ændret, så de kunne sælge bygningen - idet EUC ikke bruger ejendommen længere. Al undervisning er flyttet til Næstved og Køge.

Først var der modstand mod at der skulle være boliger på skolen, og lidt senere kom der forslag om at der skulle oprettes en efterskole i bygningen. En efterskole med særlig fokus på de håndværksmæssige fag.

Folkene bag planerne om en efterskole stødte dog på modstand når de henvendte sig til blandt andet fonde. Her lød beskeden, at de ikke ville tage stilling til noget som helst, så længe der blev arbejdet på en ny lokalplan.

Derfor opfordrede en kreds af borgere, støttet af langt over 3.000 underskrifter, byrådet til at droppe en ny lokalplan.

Og sandelig om ikke byrådet lyttede til folket. På torsdagens byrådsmøde blev det besluttet, at forslaget til ny lokalplan ikke vedtages.

Det betyder at det er den gamle lokalplan der fortsat eksisterer, så boliger - det kommer der ikke på Håndværkerhøjskolen - i hvert fald ikke foreløbig. Om der så kan komme en efterskole i stedet, er noget helt andet, men folkene bag ideen arbejder med fornyet kraft videre med projektet.

Ikke alle er enig med byrådet

I enighed traf byrådet beslutning om ikke at ændre lokalplanen, og lytter man til folkestemningen, og ser de mange underskrifter for at skrotte forslaget, skulle man tro at alle i Haslev og omegn bakker op om beslutningen.

Men det er nu ikke helt rigtigt. I hvert fald havde en borger stillet spørgsmål til byrådet. Det kan enhver borger gøre, enten ved personligt fremmøde ved byrådsmøder, eller ved at sende spørgsmål på mail.

Daniel Blankenberg, der er ansat på EUC Sjælland og bosat i kommunen stillede blandt andet spørgsmålet om hvordan byrådet vil sikre at investorer fortsat har tiltro til Faxe Kommune, når man nu dropper lokalplanen, og om kommunen nu har planer om at involvere sig i undervisning i bygningerne.

Borgmester Ole Vive slog fast, at kommunen ikke har planer om at gå ind i undervisning i lokalerne, og flere byrådsmedlemmer sagde, at de ikke frygtede at investorer fremover vil holde sig væk.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Dorthe Nøddebo Pedersen fejrede 50 års jubilæum
- Vred - børneteater i Haslev
- BRT-busser er en god idé i byerne, men er det også en god idé på Østbanen?
- Mænds Mødesteder med mange nye tiltag
- Verdens Gang: S-tog til Faxe Ladeplads og Rødvig
- Tilbygning til Kirkehuset i Haslev indvies på søndag
- Vis flaget med Kræftens Bekæmpelse
- Hvem kan gå på vandet?
- Borgere langt fra arbejdsmarkedet fik nyt håb
- Hør om Gjorslev Gods - på museet i Faxe
- Other Roads lægger vejen forbi Haslev
- Et ubegribeligt og forunderligt sygehus
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst