Faxe Kommune bør ikke være reguleret af boligloven

Onsdag 5. februar 2020 kl. 11:12

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Faxe Kommune bør ikke  være reguleret af boligloven
Indlæg af:
Mikkel Dam,
byrådsmedlem Liberal Alliance
Hørvænget 8
4690 Haslev


Det er nok gået de færreste forbi, at Regeringen og Dansk Folkeparti i den forgangne uge landede en aftale om en ny boligreguleringslov. Formålet er at sætte en stopper for huslejestigninger som følge af gennemgribende renoveringer foretaget af bl.a. kapitalfonde som Blackstone, men også pensionsselskaber som PFA-pension. Det er i virkeligheden et Københavnerfænomen uden reel betydning i en kommune som vores.

Boligreguleringsloven blev indført som en midlertidig regulering i 1939 for at forebygge spekulationer i boliger som følge af krigen, hvor normale markedskræfter er sat ud af spil. Boligreguleringsloven satte bl.a. nogle stramme rammer for huslejefastsættelse. Tanken var, at loven skulle ophæves efter krigen, når Danmark atter blev frit. Dog er loven aldrig blevet ophævet, men blot løbende moderniseret, hvilket betyder, at den derfor fortsat er i funktion i de kommuner, som endnu ikke har vedtaget andet - herunder Faxe.

Boligreguleringsloven sætter nogle unødvendige og administrativt bøvlede regler for udlejere, hvilket resulterer i færre og dårligere vedligeholdte boliger. Helt grundlæggende mener jeg, at husleje er noget som defineres ud fra udbud og efterspørgsel, samt frivillige aftaler mellem udlejer og lejer. Ikke ud fra politiske beslutninger og regulering.

Regeringens nye stramninger af reglerne har negative konsekvenser for priserne på en række udlejningsejendomme og andelsboliger i en kommune som Faxe.
EjendomDanmark har estimeret at der kan komme værditab på over 20 pct. som følge af de nye og strammere huslejeregler. Det er hamrende uretfærdigt at helt almindelige boligejere skal rammes negativt grundet regeringens ønske om øget politisk kontrol med markedet. Ens boligværdi bør afspejle markedsværdien, og prisfastsættelsen ske efter udbud og efterspørgsel.

Derfor skal Faxe Kommune naturligvis sætte sit boligmarked frit. Det gavner vores erhvervsklima, udbuddet af boliger og ikke mindst kvaliteten af de boliger som endnu ikke er renoveret til en moderne standard. Boligpriserne i Faxe Kommune skal ikke falde grundet problemer i København.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Skriget
- Lokale skal byde på opgaver på Femern
- Farlig følelse af Faxe
- Den gode hyrde
- E-sport i HTT??!!
- Trafikal infrastruktur - et spørgsmål om byudvikling
- Østbanen renoveres måske ikke
- Magtfuldkommenhed og rønnebær
- Vi vil indbyde til borgermøde om solceller
- Tunnelanlæg i Karise - tanker om magtfuldkommenhed
- Miljøstyrelsen går soleklart imod byrådsmedlemmernes beslutning
- Omfattende analyse af folkeskolen er nødvendig
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst