Brug et par timer og hjælp verdens fattigste

Tirsdag 11. februar 2020 kl. 12:45

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Brug et par timer og hjælp verdens fattigste
Folkekirkens Nødhjælp samler ind til klimahjælp - også i Haslev.Hvert skridt tæller, når danskerne går på gaden for verdens fattigste søndag den 8. marts 2020.

Efter en meget varm dansk sommer, det vådeste efterår nogensinde og sidst varmerekord for januar måned 2020, er klimaforandringer samtaleemne i alle kredse.

Klimaforandringerne er ikke længere noget, vi venter på. De har allerede ramt os, og det vil fortsætte mange år endnu.

Det kan man se i DMI’s prognoser for fremtidens vejr. Her i Faxe Kommune siger prognosen, at sommermånederne i gennemsnit vil blive 3,9 grader varmere i løbet af de næste 50 til 70 år. Det samme gør sig gældende for vinteren (+3,7 gr.).

Derudover går Faxe Kommune en meget våd fremtid i møde med op til dobbelt så mange skybrud, som vi har i dag.

De muligheder har de fattige lande ikke

I Danmark er vi allerede i fuld gang med at klimasikre landet med klimalov og klimahandleplaner. Samme mulighed har verdens fattigste lande ikke, selv om det er her, klimaforandringerne rammer hårdest. Her mærker befolkningerne hver eneste dag, hvordan klimaet ændrer sig og forandrer deres liv for altid.

Som når en far til seks mister størstedelen af sine afgrøder i en stormflod i Bangladesh og beslutter at migrere med sin familie ind i en usikker fremtid. Eller når en ung pige i Zimbabwe bliver inficeret med malaria efter at have overlevet en alvorlig oversvømmelse af hendes landsby. Eller når befolkningen i Sydsudan oplever, hvordan mangel på vand fra Nilen optrapper de lokale konflikter.

Klimaforandringerne er en tikkende bombe for os alle

Derfor har Folkekirkens Nødhjælp igen valgt, at deres årlige landsindsamling går til klimahjælp til verdens fattigste.

- Udviklingshjælp virker og er blevet bedre med årene. Men klimaforandringerne gør, at vi er nødt til at finde nye løsninger her og nu. Vi skal tænke hurtigere end nogensinde, for klimaforandringerne er en tikkende bombe for os alle - men især for verdens fattigste, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Sammen med mere end 15.000 danskere stemmer Folkekirkens Nødhjælp dørklokker søndag den 8. marts, så verdens fattigste lande også kan blive klimasikret. På den måde får vi danskere mulighed for konkret handling, der kan gøre en forskel for klimaet og især for verdens fattigste.

Sådan kan klimahjælp se ud

Klimahjælp behøver hverken at være dyrt eller kompliceret. For eksempel kan det være at plante træer, som modvirker jordskred, optager CO2 og giver livsvigtig skygge, mad og medicin.

Det kan også være at introducere sydamerikansk quinoa i Afrika. En afgrøde, der kan modstå utilregneligt vejr, og som kan tilberedes til sunde måltider.

Klimahjælp kan også være opbygning af nye diger og udgravninger af opsamlingssøer, så ekstreme vejrforhold som orkaner og oversvømmelser ikke koster menneskeliv. Opsamlingssøer giver vand i tørkeperioder og mad på bordet, fordi der opdrættes fisk i søerne.

Hvis du vil være med til at knække klimaudfordringerne, så meld dig som indsamler på blivindsamler.dk eller kontakt dine indsamlingsledere i Haslev: Grethe Juel Jensen - mail: grethe@jueljensen.dk - tlf. 5188 5630 eller Niels Jørgen Hansen - mail: allegade54@gmail.com - tlf. 61720804.

- Vi har et fælles ansvar for at give en bæredygtig og sund klode videre til vores børn og børnebørn. Jeg håber at se rigtig mange indsamlere, der er klar til at give et par timer. Mød op i Haslev Kirkehus søndag d. 8. marts fra kl. 10 og få rute og indsamlingsbøsse her. Hvert skridt tæller, siger Niels Jørgen Hansen.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Tænd lys eller få tændt lys påskenat
- Børn & Dyr på Bregentved er aflyst
- Børnene savner helt vildt deres venner
- Musikalsk underholdning på plejehjemmene - se video
- Det bliver en mærkelig sommer
- Truede med kniv
- Kæmpe cykelløb omkring Faxe aflyses
- Haslev Festdage udskydes
- Farvel til en rigtig brandmand
- 22 knuste vinduer
- Stjal skrabelodder i Rønnede
- Naya fra Dalby er udtaget til Europamesterskabet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst