Så er der film - i kirken - om det at være en familie

Onsdag 12. februar 2020 kl. 10:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Så er der film - i kirken - om det at være en familie
Filmaften i Hylleholt Sognehus: Mandag den 17. februar kl. 19.00 er alle velkomne til at se filmen „The odd life og Timothy Green”.

Det amerikanske ægtepar Cindy (Jennifer Garner) og Jim (Joel Edgerton) Green har prøvet alle muligheder for selv at få et barn, men nu har fertilitetsklinikken sagt stop. Om aftenen sidder de ulykkelige og må se i øjnene, at de aldrig bliver forældre.

I en slags desperation begynder de at skrive sedler med alle de ting, de vil ønske, deres barn ville få af egenskaber. Disse sedler lægger de i en æske og begraver i haven. Den nat kommer et meget voldsomt uvejr med regn og torden. I øvrigt også et meget lokalt uvejr: de andre i byen oplever det ikke!

Næste morgen kommer en dreng på godt 10 år ind i deres hus - nøgen, indsmurt i mudder og med små levende grønne blade på anklerne. Han kalder Cindy og Jim for mor og far - og vupti: pludselig er de den familie, de så længe har drømt om at blive!

Det er jo ikke helt normalt at have blade på anklerne. Så de skjuler dem med grønne sokker. Men ellers er Timothy virkelig et ønskebarn, der opfylder seddel efter seddel fra æsken. Han er rigtig sød og lydig og kærlig, og selv om Cindy og Jim synes, de ofte fejler som nybagte forældre, er der på mange måder idyl i den lille familie. Det er der derimod ikke i byen. Jim og mange andre arbejder på en blyantfabrik, der trues af konkurs.

Til sidst må han tage afsked - han var kun til låns...

Det bliver faktisk outsideren Timothy, der redder fabrikken - se selv hvordan. Timothy forelsker sig i en pige, der selv er outsider ved at have et mærkeligt tatoveringsagtigt mærke. Dybest set er det nok pigen, der bedst forstår Timothy og hjælper ham med at opbygge en lille skøn plet ude i skoven.

Hele filmen igennem ser vi, at Timothys blade visner ét for et - og til sidst må han tage afsked med familien - han var kun til låns. Hvis der er noget i filmen, der kan virke lidt voldsomt på mindre børn, er det nok det, at Timothy må vende tilbage til jorden og skoven.

Timothy forlader parret Green - og så er vi ved den ramme, filmen er sat ind i. Hele fortællingen er nemlig noget, ægteparret efter Timothys afgang beretter for det nævn, der skal afgøre, om de er egnede til at adoptere.

Hele filmen er spækket med belæring om, hvordan man er gode forældre, og hvordan man ikke er det. Det er sagt med humor og glimtvis med originalitet, men i hvert fald lades ingen tilbage uden en tydelig opfattelse af budskabet.

Det er en typisk Disney familiefilm med både gode livsværdier og feel-good-stemning til hele familien. Den reddes dog lidt fra kliché-suppen ved dens noget ualmindelige plot og stedvis gode skuespil.

Havde man tænkt sig at se en debatfilm omkring fænomenet ønskebørn, bliver man derimod skuffet. Det, at de egentlig selv i drømme havde designet deres barn, tages ikke op til debat i filmen. Og dermed hæver den sig ikke op over familiefilmsgenren på typisk Disney-plan: vi må gerne modtage tydelige og alment accepterede moraler, men vi skal ikke ind og diskutere nogen former for emner, der kunne skabe politisk eller etisk uenighed blandt publikum.

Sognepræsten Erik Kempfner kommer med et lille oplæg, inden man ser filmen, og så kan det være man kan tale om filmen under pausen og bagefter. Filmen har danske undertekster, naturligvis.

Kirken byder på popcorn, cola, rødvin, ost og kiks. Alle er i øvrigt velkomne til at bidrage med forslag til kommende film, som sendes til præsten på mail: ergk@km.dk.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Sejre og nederlag til Faxe
- Sommercafé i Haslev Kirke med højskolesang
- Få dit arrangement på hjemmesiden haslev150.dk
- Røveri i Haslev i går
- Novo Nordisk Fonden støtter Hylleholt-lærers udviklingsarbejde
- Helende sommermorgener i Terslev Kirke
- Ny chef for kommunens Center for Sundhed & Pleje
- Så kom juniorerne i gang i Rønnede Golfklub
- Fantastiske oplevelser til halv pris hele sommeren
- Sam’s Pizza - nyt spisested i Haslev
- Veras Verden fejrer 1 års fødselsdag i weekenden
- Hils på Linse Kessler i Boghuset i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst