Stor opbakning til Seniorbofællesskab

Mandag 3. februar 2020 kl. 09:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Stor opbakning til Seniorbofællesskab
Flemming Christiansen, formand for ÆldreSagen, ser gerne at der kommer et seniorbofællesskab i Faxe Kommune

Seniorbofællesskab: I onsdags blev der afholdt borgermøde i Kultunariet om Seniorbofællesskab, hvor der mødte omkring 100 deltager op for at hører mere om hvad seniorbofællesskab er.

Der var indbudt fem foredragsholdere, der med hver deres områder gav et oplæg som samlede gav et stort indtryk og forståelse af hvad seniorbofællesskab er og hvilke bump der kan være og i høj grad hvilke store fordele man opnår.

Kim Anker, der er initiativtager til dette Borgermøde bød velkommen.

Flemming Christiansen fra ÆldreSagen, der er formand for koordinationsudvalget og formand i Faxe/Rønnede afdelingen, var en af de spændende foredragsholder, der ikke lagde skjul på at Ældresagen gerne ser at der bliver etableret et seniorbofællesskab, specielt på Grøndalsgrunden.

Som Flemming Christiansen fortalte er det en kendsgerning at der kommer flere ældre borgere og vi lever længere, det gælder også her i kommunen.

Han fortalte ydermere at mange ældre ser bofællesskab som en boform, der giver frihed og tryghed på samme tid. Dette er med til at også at forlænge borgernes levealder viser målinger der er foretaget af ÆldreSagen. Det kan også være et middel mod ensomhed, der desværre ser ud til at blive større problem i fremtiden.

Ydermere er der en anden fordel, fortæller Flemming Christiansen, når nogle af beboerne får behov for ældrepleje, ligger boligerne tæt ved hinanden, hvilket alt andet giver mindre transport tid imellem de enkeltes behov for besøg.

Lennon Andersen, projektchef for OK-Fonden, som i dag administrer over 30 seniorbofællesskaber, rundt i Danmark, fortalte blandt andet omkring de tanker de gør sig ved etablering af seniorbofællesskab, som boligstørrelser, klyngebolig eller ikke, fælleshus, spændende eksempler på hvad andre har af grupper og udvalg.

Max Pedersen, som var den første foredragsholder, der har lavet mange undersøgelser netop omkring seniorbofællesskab, blandt andet i samarbejde med Realdania, fortalte om hvem der bor i seniorbofællesskab, hvilke store fordele der er ved denne boform, nogle af de udvalg/grupper som der bliver nedsat, som madudvalg, haveudvalg, motionsudvalg, gåudvalg, men han fortalte også at et sted har de et udvalg der hedder i stil med rengøring af flagsstandsudvalg, som skal bese flagstangen om den beskidt, og er den ikke beskidt, ja, så går man til pkt 2, bespisning, hvor pkt 3 også skal overholdes, som er at der må ikke være salat i maden.

Han fortalte også om nogle af de bump der kan være, som eksempelvis, hvilken højde skal hækken være, som vigtigt for nogen og andre ikke, men finder man altid ud af.

Lis og Mich fra Seniorbofællesskab Klinkebakke på Præstø, var også foredragsholdere, der fortalte mere praktisk om hvordan de gør. Lis var med til at starte det tilbage i 2004 og Mich arbejder i dag og går først på pension om ca 3 år og ham og hans kone holder meget af denne boform.

Han fortalte også at da han skulle fortælle sine børn det, studset de lidt, men når de nu kommer på besøg, er de super glade for det og besøger også en række af de andre i seniorbofællesskabet hvis de ikke er kommet hjem endnu.

Mich står for haveudvalget, som er et af eftertragtet udvalg. De sparer på ekstern havefirma, da laver de det selv og derfor har indkøbt en havetraktor, som er et kæmpe hit.

Som Lis og Mich siger, hvis man ikke kan hjælpe med eksempelvis havearbejde, skal man altid bruge nogen der henter kaffe eller vand, så man føler sig en del af det sammenhold, man er den del af.

Afslutningsvis var der spørgetid med en række spørgsmål der blev besvaret af foredragsholderne.

Kim Anker afsluttet borgermødet og takkede de fremmødte og foredragsholderne med deres spændende indlæg.

Efterfølgende er det muligt at blive tilmeldt et nyhedsbrev, så der fremadrettet kommer informationer ud til dem der ønsker det.

Hvis du også er interesseret, kan du sende en mail til kim.anker@yahoo.dk

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Guldgravning for børn på Haslevs nye ”strand”
- Politiet efterlyser fortsat Frederik Dal Hansen
- Hvem skal have årets handicappris?
- Haslev: God snak om trafikkultur
- Har ikke tabt en hjemmekamp i næsten to år
- Nu er man gået i gang med Viften 2 i Haslev
- Per Nøddebo er blevet guvernør i Rotary Sjælland
- Den allerførste translokation på FGU i Faxe
- Sommertennis og landsholdsspillere i Haslev
- De blå Haslevspejdere har været på Sommerspejd
- Massage og wellness på den skønne naturlejrplads
- Y’s Men endelig i gang igen efter Corona-pause
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst