Næstekærlighed...

Torsdag 30. januar 2020 kl. 15:04

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Næstekærlighed...
Indlæg af:
Niels Østrup Olesen,
Søvej 2,
Faxe Ladeplads

Til inspiration for Affaldsposten, alias Kirkehilsen

Det siges jo, at kærlighed til næsten er noget centralt i kristendommen, men hvad er næstekærligheden mon i praksis. En vis Martin Luther mente, at bageren var næstekærlig, når han bagte rundstykker og solgte dem til en næstekærlig skomager, som lavede sko og solgte dem til mølleren, som i næstekærlighedens navn malede korn til mel, som han solgte til bageren.

Denne form for næstekærlighed har gjort alle protestantiske lande rige på materielle goder. Klart at den Luthersk-evangeliske næstekærlige bistandsklient skynder sig til jobcenteret og tigger om at få en plads i næstekærlighedens hærskare af hårdt arbejdende skatteydere, som sørger for at Udbetaling Danmark kan forsøde mig med midler til at svælge i næstekærlighedens lækre sager på alle hylderne i Brugsen.

Mangt en næstekærlig kristen spytter pænt i indsamlingsbøsser, der rækkes frem af Røde Kors, Red Barnet og lignende foreninger, som i næstekærlighedens navn gør gode gerninger for alle ofrene for skilsmisser, ludomani, luksusfælder og andet sjov, som næppe kan kaldes Guds veje.

Desværre går Luther bestemt ikke ind for gerningsretfærdighed, thi vi, du, jeg frelses ved troen alene. Dog skal troen i sidste ende kendes på de gode frugter, som den frembringer i den enkelte kristne sjæl.

Bilisten med næstekærligheden i højre fod trykker ikke så hårdt på speederen, når han kører på en gade med cyklister og fodgængere. Den næstekærlige cyklist drøner ikke hen ad fortovene, men vover sig ud blandt bilisterne, som har næstekærligheden i højre fod. Den næstekærlige hundeejer samler også hundens hømhømmer op, når ingen ser det,og kunne aldrig drømme om at smide en hundepose ind i sin næstes have eller hæk.

Den næstekærlige fodgænger hilser og nikker altid til den næste, som han møder på sin vej og stopper gerne op for en lille snak om vind og vejr. Den næstekærlige inviterer naturligvis også sin nabo eller genbo på en kop kaffe og hygge, hvis du altså har den kærlighed, som bærer alt og tåler alt, thi det har den næstekærlige nøje overvejet før, han inviterer. Under alle omstændigheder er det rart at blive oplevet med positive følelse af både Gud, hvermand og sin næste.

Derfor gør den næstekærlige kun sin pligt, når han kan forbinde den med positive følelser, thi at komme på besøg af sur pligt alene er en hån mod din næste for slet ikke at tale om din søn eller gamle far, som ikke er din næste, men én af dine nærmeste i almindelig etisk forstand.

Adel og borger, præster og bønder, alle er vi i samme båd og sætter vi blot næstekærlighedens evige sejl går det trygt ud over menneskehedens globale ocean med plads til både jøder og muslimer.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Enten eller...
- Flere trafikuheld spærrede motorvej
- Dorthe Nøddebo Pedersen fejrede 50 års jubilæum
- Vred - børneteater i Haslev
- BRT-busser er en god idé i byerne, men er det også en god idé på Østbanen?
- Mænds Mødesteder med mange nye tiltag
- Verdens Gang: S-tog til Faxe Ladeplads og Rødvig
- Tilbygning til Kirkehuset i Haslev indvies på søndag
- Vis flaget med Kræftens Bekæmpelse
- Hvem kan gå på vandet?
- Borgere langt fra arbejdsmarkedet fik nyt håb
- Hør om Gjorslev Gods - på museet i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst