Kun skinner sikrer udvikling og grøn omstilling

Torsdag 30. januar 2020 kl. 09:29

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Kun skinner sikrer udvikling og grøn omstilling
Østbanen: Henrik Horup, formand for Dansk Jernbaneforbund, er stærkt bekymret for regeringens undersøgelse af mulighederne for at erstatte den nuværende Østbane med en busløsning (BRT).

Formanden sætter dog sin lid til, at fornuften vil indfinde sig.

- Jeg har svært ved at tro, at regeringen i ramme alvor vil bytte toget ud med busser på Østbanen. En busløsning vil være en klar forringelse, der både vil skubbe folk over i bilerne og vil forringe mulighederne for regional udvikling, siger Henrik Horup, og fortsætter:

- Jeg ved, at denne regering brænder for et grønnere Danmark og en bedre balance mellem land og by. Busdrift på Østbanen vil trække i den præcis modsatte retning. Indtil videre er der ikke truffet nogle beslutninger. Jeg sætter min lid til, at fornuften, vil indfinde sig i løbet af foråret.

Hidtil har man arbejdet med at udvikle togtrafikken i området - som en katalysator for regional udvikling og grøn omstilling. På bordet ligger f.eks. planer om direkte tog fra Stevns til Roskilde og måske videre endnu, lyder det fra Dansk Jernbaneforbund.

- En busløsning vil øjeblikkeligt begrave de tanker og dermed ambitionerne om at løfte området. Hvordan harmonerer det med regeringens ambitioner om at løfte landdistrikterne? Hvordan harmonerer det med ambitionerne om en grøn omstilling? spørger Henrik Horup.

- Der findes intet sted i verden en BRT-løsning, der kan sikre samme hastighed, komfort eller passagertal på en strækning som Østbanen, som toget kan. BRT er reelt en billig løsning til storbyer, der ikke har råd til Metro eller Letbanen. Det er jo ikke uden grund, at vi i Danmark investerer milliarder i Metro og Letbanen i landets 3 største byer - i stedet for BRT. Skinner kan bare så meget mere end gummihjul i konkurrencen med bilen, siger Henrik Horup.

- Dette er der i bedste fald rent spild af 3 millioner gode danske skattekroner til en undersøgelse. I værste fald er det her første skridt ned ad en sort vej, der betyder afvikling af landdistrikterne i Danmark og øget trængsel på indfaldsvejene til København, slutter Henrik Horup.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Enten eller...
- Flere trafikuheld spærrede motorvej
- Dorthe Nøddebo Pedersen fejrede 50 års jubilæum
- Vred - børneteater i Haslev
- BRT-busser er en god idé i byerne, men er det også en god idé på Østbanen?
- Mænds Mødesteder med mange nye tiltag
- Verdens Gang: S-tog til Faxe Ladeplads og Rødvig
- Tilbygning til Kirkehuset i Haslev indvies på søndag
- Vis flaget med Kræftens Bekæmpelse
- Hvem kan gå på vandet?
- Borgere langt fra arbejdsmarkedet fik nyt håb
- Hør om Gjorslev Gods - på museet i Faxe
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst