Enhedslisten siger nej til busser i stedet for tog

Onsdag 29. januar 2020 kl. 10:30

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Enhedslisten siger nej til busser i stedet for tog
Indlæg fra:
Sejer Folke på vegne af
Enhedslisten Faxe og
Enhedslisten Stevns


Transportminister Benny Engelbrecht mener at busser på det nuværende banelegeme måske er en billigere løsning end nye spor. Det skal nu besvares i en analyse betalt af Region Sjælland og Transportministeriet i forening.

Enhedslisten mener ikke der er brug for en undersøgelse i den sag. Busser istedetfor tog, er en discountløsning. BRT busser er designet til store byer, og er aldrig forsøgt i landområder. Stevns og Faxe skal ikke være forsøgsområde. Hvis busserne skal køre med 100 km i timen skal banelegemet ikke bare asfalteres, men også gøres betydeligt bredere. Busdrift vil også kunne betyde daglige forsinkelser i vinterhalvåret med is og sne.

Hvordan er passagerkomforten i en bus der bevæge sig med den hastighed? Og hvad med trængselen? Det kniber allerede nu med pladsen i togene fra Hårlev i morgenmyldretiden, selvom man kører med to togsæt. Busser på banelegemet er og bliver en discountløsning, der måske ikke engang bliver billigere.

Enhedslisten mener ikke det er et spørgsmål om penge. Staten vil bruge 600 mio på en statsvej på Stevns, som vi i Enhedslisten og mange andre helst er fri for. Det svarer omtrent til prisen på de nye spor. Det er kun et spørgsmål om politisk vilje fra regeringens side. Vi skal have nye skinner på Østbanen problemer hurtigst muligt.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Skriget
- Lokale skal byde på opgaver på Femern
- Farlig følelse af Faxe
- Den gode hyrde
- E-sport i HTT??!!
- Trafikal infrastruktur - et spørgsmål om byudvikling
- Østbanen renoveres måske ikke
- Magtfuldkommenhed og rønnebær
- Vi vil indbyde til borgermøde om solceller
- Tunnelanlæg i Karise - tanker om magtfuldkommenhed
- Miljøstyrelsen går soleklart imod byrådsmedlemmernes beslutning
- Omfattende analyse af folkeskolen er nødvendig
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst