Er Østbanen på vej i den politiske syltekrukke?

Tirsdag 28. januar 2020 kl. 11:08

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Er Østbanen på vej i den politiske syltekrukke?
Indlæg af:
Allan Tirsgaard
Røn Alle’ 2 -4
Haslev


I forbindelse med de seneste udmeldinger fra regeringen om at trafikdrøftelserne om Danmarks Infrastruktur formegentlig udskydes til efteråret, men samtidig kan vi se, at især de nordsjællandske kommuner nu påvirker de forskellige partiers trafikordfører for en masse nyinvestering i infrastruktur (Motorveje og S-tog)
Vi ser ind i at Bane Danmark mangler 18 Mia. - læs Atten Milliarder YDERLIGERE til vedligehold og reinvestering de kommende 10 år, hvis ikke der skal komme endnu flere forsinkelser og regulære nedbrud af togdriften.

Det fremgår af et udkast til en rapport, som Banedanmark har sendt til transportministeren.

I det lys bliver jeg stærkt bekymret for om Østbanen overlever, at vi bliver nedprioriteret - især hvis ikke vi som område formår at lægge et samlet kordineret pres på region og regering. Dvs. interesseorganisationer, politiske partier, erhvervsorganisationer, pendler organisationer.

Jeg frygter, at vi endnu engang havner med at tingene kommer i den berømte syltekrukke - og det kan vi på ingen leve med.

Fra vores side, har vi kontaktet vores lokale repræsentanter, Brigitte Klintskov samt transportordfører Niels Flemming Hansen, som begge bekræfter at tingene ser ud til at blive forhalet - samtidig med vi presser på i de respektive by- og regionsråd hvor vi er repræsenteret.

Vi må og skal have gang i renoveringen nu. Det er en af de forudsætninger der er for øget tilflytning, mindske fraflytning - og give grobund for yderligere vækst i vores del af Sjælland.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Lyt til statsministeren - sæt arbejdet med renovering af Østbanen i gang
- Små erhvervsdrivende savner akut hjælp
- Indsamling, indsamling
- Hvad med brinttog?
- Faxe Kommunes unikke natur truet af grøn energi
- Til Brian og Jette, Mesterbageren
- Mesterbageren vil bare høre andres mening...
- Borgerforslag - bør antallet ikke være mindre?
- Super butik, men...
- Kvalitet i sagsbehandlingen
- Hold nu toget på skinner
- Vi skal have skinner og tog på Østbanen
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst