Banditter i grønne habitter

Fredag 24. januar 2020 kl. 08:54

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Banditter i grønne habitter
Indlæg af:
Karsten Mathiasen,
Hugkrogen,
Orup


For nogle måneder siden skrev jeg på min facebook begejstret om Better Globe, om muligheder for at investere grønt i træplantning i Afrika.

Jeg havde i tre måneder investeret 1600 kr pr måned. Min revisor delte IKKE min begejstring, og da jeg efterfølgende deltog i et scientologi-agtigt investormøde, var min begejstring også skrumpet meget.

Derfor kontaktede jeg magasinet Zetland for at få lavet en uvildig undersøgelse. Og jeg må sige, at de er grundige! I fire lange artikler har de blotlagt Better Globes metoder.

På den baggrund kan jeg roligt konkludere: Better Globe er et svindlerforetagende, som udnytter folks gode vilje til at investere grønt! Rino Solberg, den norske stifter, og Lennart Göthe, den svenske hovedmand, og Sanne Fehmerling Kristiansen den danske lokkedue, er tilsyneladende kun ude på, for egen vinding, at lokke penge ud af lommen på folk, der vil verden det godt.

Jeg er nok mest skuffet over, at jeg på VENNE-basis er blevet introduceret til denne investeringsform, så derfor havde jeg ikke de kritiske parader oppe, for min ven havde jo undersøgt det til bunds, forstod jeg.

Jeg hæftede mig overhovedet ikke i første omgang ved de exorbitante udbytte-løfter, for jeg var kun interesseret i at medvirke til at plante træer til glæde for klimaet. Salget foregår via private kanaler. Det er klart, for det tåler ikke offentlighedens søgelys. Better Globes „ambassadører” er helt godtroende. De får en euro pr træ, som de får folk til at købe.

De store udbytteløfter kan kun indfries gennem en pyramidespil-lignende selskabskonstruktion. På investormødet pralede Lennart Göthe med de formuer han havde tjent. De fleste af de 40.000 mindre investorer vil givetvis komme til at stå med håret i postkassen. Jeg gider ikke ha besværet med at melde dem til politiet. Det må andre ta sig af. Jeg vil bare hermed advare mod denne fupforretning.

Men i øvrigt er jeg da fuld af fortrøstning over, at vi kan gøre en masse andet for at afbøde klimakatastrofen.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Blomsterhilsen til Park og Vej
- Alternativt budget fra S, SF og Enhedslisten
- Ole Vive svarer
- Til borgmester Ole Vive
- Turbo på velfærden
- Natur og turisme frem for vindmøller
- Lokallistens indflydelse på budget 2021
- De nødvendige omfartsveje i Haslev
- Gode konservative aftryk på budget 2021
- Budget 2021 - at turde tage ansvar
- Omfartsvej er hver en krone værd
- Omfartsvej er overflødig og spild af borgernes penge
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst