Fjernvarme og jordforbindelse

Torsdag 23. januar 2020 kl. 11:15

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Fjernvarme og jordforbindelse
Indlæg af:
Eli Jacobi Nielsen
Gruppeformand, DF, Faxe Byråd
Prins Buris Vej 19
Karise


Interesseorganisationen „Verdens Skove” er nu nået til Faxe Kommune i deres kampagne mod flisfyrede varmeværker, og har haft to debatindlæg om dette, senest i faxenyt.dk d. 21-1-2020 med henvisning til mit indlæg „Bevar jordforbindelsen”, hvor jeg udtrykte min holdning til de overambitiøse klimamål generelt - en holdning der ganske rigtigt ikke deles af mit parti på landsplan.

Der smides ikke „millioner af skattekroner” efter det kommende flisværk i Haslev, der etableres af det forbrugerejede selskab Haslev Fjernvarme. Et enigt byråd godkendte projektet i december 2018 (uden at høre noget fra „Verdens skove” ved den lejlighed) bl.a. på baggrund af den eksterne vurdering fra Rambøll hvori det hedder:

„Projektet lever således op til Varmeforsyningslovens målsætning om at fremme den mest samfundsøkonomiske, herunder miljøvenlige, anvendelse af energi til bygningers opvarmning og forsyning med varmt vand og inden for disse rammer at formindske energiforsyningens afhængighed af fossile brændsler”.

Selvom afgørelsen blev truffet før overbudspolitikken mht. co2 udledning tog fart i 2019, bliver den naturligvis ikke ændret, og det er netop udtryk for at bevare jordforbindelsen.

Det er altid glimrende når dansk teknologi er førende, også på energi- og klimaområdet, men borgerne har først og fremmest behov for pålidelig, prisbillig varmeforsyning, og skal ikke betale unødigt for at fremme et såkaldt „grønt lederskab”.

Ligesom tiden er ved at rinde ud for naturgassen, vil den sikkert også en dag løbe ud for flisværker, også selvom de anvender flis fra bæredygtig produktion, når andre energiformer udvikles – der er vi ikke nået til endnu i Faxe Kommune.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ole Vive svarer
- Til borgmester Ole Vive
- Turbo på velfærden
- Natur og turisme frem for vindmøller
- Lokallistens indflydelse på budget 2021
- De nødvendige omfartsveje i Haslev
- Gode konservative aftryk på budget 2021
- Budget 2021 - at turde tage ansvar
- Omfartsvej er hver en krone værd
- Omfartsvej er overflødig og spild af borgernes penge
- DF-ideologi eller snusfornuft?
- Sikker skolevej: Ud med den tunge trafik
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst