Der kommer ikke boliger på Haandværkerhøjskolen

Onsdag 22. januar 2020 kl. 13:30

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Der kommer ikke boliger på Haandværkerhøjskolen
To af initiativtagerne til en håndværkerefterskole, Jørgen Hansen William Marcussen, foran Haandværkerhøjskolen

Udviklingen går nogle gange hurtigt. Vi har lige skrevet om en underskriftindsamling mod boliger på Haandværkerhøjskolen - og nu dropper kommunen lokalplanen.

Bølgerne har gået højt i Haslev omkring den gamle Haand_værkerhøjskole som ejes af EUC, der dog har valgt ikke at bruge bygningerne.

Med andre ord står de tomme, hvorfor EUC ønsker at sælge bygningerne og den store grund. Derfor har kommunen gennem lang tid arbejdet med en lokalplan og et tillæg til kommuneplanen, så der kunne bygges boliger på grunden og i de eksisterende bygninger.

En gruppe af borgere kom imidlertid med et forslag til etablering af en efterskole med fokus på håndværk og design. Gruppen forsøger at skaffe midler - mange millioner - så en sådan efterskole kan etebleres i bygningerne. Foreløbig har man dog ikke kunnet skaffe midler nok.

En af årsagerne til at f.eks. store fonde, ikke har villet give penge til efterskolen, er, ifølge Jørgen Hansen, at man ikke vil tage stilling til en donation, så længe kommunen arbejder på en ny lokalplan og et ændringsforslag til kommuneplanen.
Der kommer ikke boliger

Den knast er nu ryddet af vejen. Der kommer ikke boliger i Haandværkerhøjskolen og på grunden.

Et enigt Plan- og kulturudvalg har i går på opfordring fra flertals­gruppen anbefalet at lokalplanen ikke vedtages. Der er altså ikke tale om endnu en udsættelse af lokalplanen, men at den helt tages af bordet.

Byrådet skal tage endelig stilling den 6. februar, idet vedtagelser og forkastelser af lokalplaner skal foregår på et offentlig byrådsmøde, men med de tilkendegivelser der er kommet fra alle partierne i byrådet, så ser det ud til, at det bliver et enigt byråd der står bag beslutningen.

I Plan- og kulturudvalget har følgende partier sæde: Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Borgerlisten, Liberal Alliance og de Konservative.

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Politiet efterlyser OPDATERET - Efterlyses ikke længere
- De vidste alt om os - russerne, polakkerne og østtyskerne
- Bil uden nummerplader og hash i lommen
- Stjal øl og vin i Netto
- Pilgrimspræst: Hvad tror vi på?
- Politiet efterlyser Frederik Dal Hansen - OPDATERING: Nyere foto
- Restaurant Ko & Co i Faxe Ladeplads er lukket
- Gymnastikopvisning på Brøderup Efterskole
- Bæredygtigt kød med høj dyrevelfærd
- Haslev-Faxe Postens redaktør i Radio4
- Edith rundede 100 år
- Nicolaj afsluttede sin grunduddannelse
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst