Bevar ambitiøse klimamål - uden flis i fjernvarmen

Tirsdag 21. januar 2020 kl. 15:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Bevar ambitiøse klimamål - uden flis i fjernvarmen
Andreas Petersen
Indlæg af:
Andreas Petersen,
bestyrelsesmedlem,
miljøorganisationen Verdens Skove

„Bevar jordforbindelsen” opfordrer Dansk Folkepartis Eli Jacobi Nielsen, når han i et læserbrev kritiserer aftalen om en ny klimalov. Aftalen sætter et mål om 70% reduktion af Danmarks udledning af drivhusgasser i forhold til 1990.

Eli Jacobi Nielsen sætter sig dermed i opposition til sit eget parti. Dansk Folkeparti bakker nemlig op om klimamålene, som Jacobi Nielsen finder “overambitiøse”.

Han har naturligvis ret, i at vi skal beholde begge ben på jorden, når vi vurderer klimaudfordringen. Hverken panik eller populistiske hovsa-tiltag kan give os de varige og langsigtede løsninger, som situationen kræver.

De heftige skovbrande i Australien - de værste i mands minde - har igen sendt en advarsel om de forfærdende konsekvenser ved at ignorere den globale opvarmning.

At Dansk Folkepartis gruppeformand i Faxe har så lille tillid til hvad Danmark rent faktisk kan udrette på klimaområdet virker overraskende.

Danmark er kendt viden om for grønne løsninger, vindenergi og økologi. Ved at tage grønt lederskab sætter vi et eksempel for andre. Desuden kan klimapartnerskaber med dansk erhvervsliv skabe løsninger, der kan eksporteres til andre dele af verden.

Desværre har Jacobi Nielsens klimaskepsis konsekvenser. Han understreger at “omhu og fornuft” er vigtige. På trods af dette, er han villig til at smide millioner af skattekroner efter et nyt flisværk i Haslev.

Tidspunktet virker som det dårligst tænkelige.

Danmarks høje forbrug af flis og træpiller som brændsel er eftertrykkeligt blevet kritiseret af forskere og miljø-organisationer for at være skadeligt for atmosfæren. Klimarådets tidligere formand, Professor Peter Birch Sørensen har understreget, at det store danske forbrug af biomasse bidrager til “at fremskynde den globale opvarmning”.

Hvis Eli Jacobi Nielsen ønsker at gøre en lokal forskel for klima og miljø, kunne han passende starte med Haslev Fjernvarme’s planlagte flisværk.

Hverken Danmarks skove eller klimaet har nemlig brug for flere flisværker.


© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Mesterbageren vil bare høre andres mening...
- Borgerforslag - bør antallet ikke være mindre?
- Super butik, men...
- Kvalitet i sagsbehandlingen
- Hold nu toget på skinner
- Vi skal have skinner og tog på Østbanen
- Faxe Kommune bør ikke være reguleret af boligloven
- Konservative: Østbanen skal være traditionelt tog
- Så kom bussen på banen igen - Østbanebussen...
- Enhedslisten siger nej til busser i stedet for tog
- Er Østbanen på vej i den politiske syltekrukke?
- Svaletræet blev fældet
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst