To fællessangskoncerter i Haslev Kirke

Onsdag 22. januar 2020 kl. 08:47

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Mattias Wager

Med udsigt til en ny højskolesangbog i november bliver 2020 uden tvivl fællessangens år.

I Haslev Kirke lægger man ud med to festlige og tænksomme fællesangskoncerter, hvor inspirationen hentes fra vores nordiske naboer i Sverige og Norge.

Mandag

Mandag den 27. januar kl. 19.30 får kirken besøg af den svenske duo Gary Graden og Mattias Wager, der begge er ansat som musikere - korleder og organist - i Storkyrkan, Stockholms Domkirke.

Sammen har de udviklet en legende og improvisatorisk og fordomsfri måde at arbejde med fællessang på, både i og udenfor kirken. Hvert år møder de tusindvis af mennesker i store alsangs-arrangementer, både i kirker og ude i samfundet.

Målet er altid at skabe musik sammen og at styrke ethvert menneskes iboende lyst til sang. Til dette formål blander de to svenske musikere velkendte salmemelodier med dansende folkemusik.

Tirsdag

Tirsdag den 28. januar kl. 19.30 får kirken besøg af norske Erik Hillestad - legendarisk musikproducent, leder af Kirkelig Kulturverksted og Kulturkirken Jakob i Oslo, samt sangeren Marian Lisland og komponisten/organisten Øyvind Kristiansen.

De tre nordmænd vil denne aften tage os med ind i deres fælles kæmpeprojekt, Jakobsmesserne.

Det handler om at bygge bro. Mellem kulturer, mellem religioner, mellem kultur og religion, mellem mennesker kort sagt.

Arbejdet med Jakobsmesserne startede i år 2000, og er blevet til i et samarbejde med studenterpræsterne i Oslo. De tre norske gæster vil tage os med ind i dette univers af undren, tro og tvivl for musikere, sangere, tekstlæsere og liturger og ikke mindst menighed.

Kendetegnende for Jakobsmesserne er dels deres brug af al slags musik, dels deres direkte samtale med samtiden og de (politiske) begivenheder, der optager menigheden her og nu.

De to fællessangskoncerter er begge arrangeret i forbindelse med den tilbagevendende gudstjenestekonference, som folkekirken hvert år arrangerer på Galleri Emmaus. Begge arrangementer foregår i Haslev Kirke. Der er gratis adgang.

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hvem skal have årets handicappris?
- Almost Irish - jyder med den irske lyd
- Bog om Veteranbussen præsenteres
- Racercyklerne sættes væk - mtb’erne støves af
- Bliv indsamler for Røde Kors i hele kommunen
- Kulturnatten aflyst - men et par ting gennemføres i kirken
- International musikudgivelse fejres i Faxe Ladeplads
- Hovmod i Freerslev Kirke
- Pop-up Opera i Faxe, Haslev og på Stevns
- Kunsten at leve med demens
- Svømning for gravide og forældre med babyer
- Permatopias store sal Loen åbner med top-jazz
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst