Glem Jurassic Park - hør om virkelighedens dinosaur-jagt

Fredag 17. januar 2020 kl. 11:01

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Jesper Milàn på dino-jagt

Hvis du vil høre om hvordan man virkelig jagter en dinosaur, så skal du til foredrag på Østsjællands Museum i Faxe torsdag den 23. januar.

Her kan du høre en vaskeægte dinosaurekspert fortæller om en række ekspeditioner til Nordamerikas barske ørkenområder, der gav spændende ny viden om dinosaurernes liv på Jorden.

Dinosaurerne er nok en af de mest berømte dyregrupper der nogensinde har levet på Jorden, og alle kender synet af de imponerende opstillede skeletter rundt omkring på verdens museer.

Men hvordan finder man sådanne skeletter, og hvordan udgraver man dem egentligt? Kom og hør om Jesper Milàns oplevelser på en række ekspeditioner til Utahs ødemarker, hvor det vrimler med både dinosaur-skeletter og forstenede dinosaur-fodspor og hvor nogle af verdens vigtigste dinosaurfund er gjort.

- Alle, der har set Jurassic Park filmen og tror at man kan ligge behageligt med en pensel og børste på et dinosaurskelet vil blive meget klogere, siger Jesper Milàn, geolog og dinosaurekspert på Østsjællands Museum og fortsætter:

- Det er hårdt fysisk arbejde at hakke sig igennem de hårde klipper i over 40 graders varme. Når området ovenikøbet er fyldt med skorpioner, klapperslanger og bidende insekter er glæden ved succes endnu større.

Denne aften bliver du i den grad taget med ind i dinosaurernes forunderlige verden. Det er et bredt repertoire, som Jesper kan fortælle om. Meget af hans viden bliver også brugt i den dinosaur­udstilling der åbner på Geomuseum Faxe til påske.

Foredraget foregår torsdag den 23. januar kl. 19.30-21.30 hos Østsjællands Museum, Rådhusvej 2, 4640 Faxe. Billetter købes på museum@oesm.dk

© Copyright 2020 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Redaktionen bliver større
- Kulturnatten i Haslev er AFLYST
- Bilvask og løb i Haslev hjælper heksebørn i Nigeria
- Nu kan du købe den flotte Haslev byplakat
- Outlet fejrer et år i Haslev
- Åbent brev til borgmester Ole Vive, Faxe
- Haslevs jubilæumsfest 4. oktober gennemføres ikke
- Faxe Ladeplads Idrætsforening modtager 310.000 kr. fra Nordea
- 189 km/t på Vordingborgvej
- Kom direkte ind fra gaden og bliv døbt...
- Rundtur i Haslev med telefon og QR-koder
- Når bibelen er bedst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst