Underskrifter mod boliger på Haandværkerhøjskolen svarer til fire pladser i byrådet

Onsdag 22. januar 2020 kl. 12:46

Print venlig side!   Større tekst   Mindre tekst

Underskrifter mod boliger på Haandværkerhøjskolen svarer til fire pladser i byrådet
En lyttende borgmester. Rundt om bordet ses (fra venstre) Carl Axel Lorentzen, Jørgen Hansen, næsten skjultAnker Stidsen, Niels Jørgen Hansen, Erling Hugger og Ole Vive

Underskrifter mod boliger på Haandværkerhøjskolen svarer til fire pladser i byrådet
Der ventes på borgmesteren. Fra venstre Anker Stidsen, Jørgen Hansen og Erling Hugger
3.261 mennesker har skrevet under på, at byrådet skal stoppe arbejdet med at give mulighed for at der kan laves boliger på Haandværkerhøjskolen i Haslev - og i sidste uge blev underskrifterne afleveret til borgmester Ole Vive.

Initiativtagerne til underskriftindsamlingen er Carl Axel Lorentzen, Jørgen hansen, Bent Ole Bærenholdt, Erling Hugger, Niels Jørgen Hansen og Anker Stidsen.

Det er altså ikke de samme personer som arbejder for oprettelse af en håndværkerefterskole i den tidligere Haandværkerhøjskole, der nu ejes af EUC.

Borgmester Ole Vive bød på kaffe, og ikke mindst en god snak, da underskrifterne blev afleveret, og han gjorde opmærksom på, at han synes der er gjort et stort og flot arbejde med underskriftindsamlingen - og her gjorde Jørgen Hansen, mangeårig lærer på Haandværkerhøjskolen, borgmesteren opmærksom på, at de mange underskrifter svarer til fire mandater i byrådet. Det kunne Ole Vive så tænke lidt over...

Man har kunne skrive under på nettet, men det er der kun omkring 400 der har benyttet sig af. Resten af underskrifterne er givet ved personlige møder, og de fleste er bosat i Faxe Kommune, kunne Jørgen Hansen fortælle - og han supplerede med, at de der har skrevet under, men ikke bor i kommunen, har et tilknytningsforhold til enten byen, kommunen eller Haandværkerhøjskolen.

Niels Jørgen Hansen, tidligere mangeårig leder af Druestrup Friskole, forklarede, at meningen med underskriftindsamlingen, har været at fremme dialogen mellem byrådet og initiativtagerne til oprettelse af en håndværker- og designefterskole.

Han ønskede også en tilkendegivelse af forvaltningens muligheder for at hjælpe og støtte. Hvad må forvaltningen hjælpe initiativtagerne med - og hvad må de ikke hjælpe med i henhold til lovgivningen.

Hvis kommunen skrotter lokalplanen vil fonde se positivt på tilskud til en håndværkerefterskole

På mødet, der varede en god time, kom man vidt omkring i en åben og god dialog, omend man kunne fornemme, at man ikke skal forvente, at kommunen økonomisk vil gå ind med penge til etablering af en ny efterskole.

- Hvis vi som kommune skulle give penge til etablering af efterskolen, skulle pengene komme fra anlægsrammen, og det vil jo gå ud over andre anlægsopgaver, og iøvrigt har vi jo lagt budget for i år. Dertil kommer at vi jo heller ikke har tradition for at yde penge til etablering af skoler, sagde Ole Vive.

- De fleste frie skoler har det nu også bedst ved at være frie - altså ved ikke at få hjælp til etablering af kommunen, sagde Niels Jørgen Hansen. En fri skole vil jo netop være fri.

I skrivende stund har en del private borgere og virksomheder givet tilsagn om at man vil støtte etableringen af en håndværkerefterskole, men penge fra de helt store spillere, fonde mv., har der ikke været nogle af.

Jørgen Hansen fortalte at man mangler omkring 15 millioner kroner før det er muligt at starte efterskolen, og at flere fonde er positivt indstillet. De har dog meldt tilbage, at så længe der arbejdes med en lokalplan og et tillæg til kommuneplanen, der giver mulighed for etablering af boliger på området, vil man ikke gå i yderligere dialog.

- Så hvis kommunen ville skrotte, eller udsætte, behandlingen af såvel lokalplanforslag og forslag til ændring af Kommuneplanen, så vil flere store fonde gerne behandle en ansøgning, fortalte Jørgen Hansen.

Så nu er det bare at vente og se om de mange underskrifter - der altså svarer til fire mandater i byrådet - gør et så stort indtryk på politikerne, at man udsætter eller skrotter lokalplanen og forslaget til tillæg til Kommuneplanen...

Af Torkild Svane Kraft

© Copyright 2021 Faxenyt.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fem murere udvises efter kontrolaktion i Haslev
- Tak til hjemmeplejen
- Dukkede op i lejlighed og krævede penge
- Politiet advarer ældre borgere
- Fandt større mængde amfetamin i fryser
- Kvinde franarret penge
- Går en tur og ta’r en snak med greven og Stauning
- Padle Boards er skyld i mange redningsaktioner
- Så er der igen Rivierafest i Faxe Ladeplads
- Intet kørekort, påvirket af hash og skunk i bilen
- To butikstyve anholdt i Haslev
- Husmødre på sommertur til forsorgsmuseet i Svendborg
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst